Van gastblogger Anne-Marie Blok – Plaattaarten zijn hip geworden. Ik zie de heerlijkste varianten voorbij komen. Voor mij valt bladerdeeg een klein beetje in de categorie guilty pleasure (want bladerdeeg is goddelijk, maar helaas vet met dank aan meerdere laagjes roomboter). Maar, dat mag de pret niet drukken! Want je […]
Hoofdgerecht
Zuid-Afrikaanse bobotie (zonder pakje!)
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan best zeggen dat ik heb leren koken juist door de pakjes en zakjes van Knorr. Hoezo dan vraag je je misschien af? Heel eenvoudig: door Knorr leerde ik de wereldkeuken kennen en de inspiratie om een gerecht zelf te […]
27x de lekkerste pastasalades!
Vandaag – 1 juli – schijnt het de dag van de pastasalade te zijn. Op zich geen verkeerde timing, want een pastasalade gaat er in de zomer altijd wel in. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of als (vega) bijgerecht bij de bbq. Ik vroeg mijn collega foodbloggers […]
Panang curry met varkenshaas en lychees
Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]
Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel
Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar […]
Adembenemend Rome # 1 + recept carciofi alla Romana
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Al jaren ga ik, na de drukke december maand, eind januari een paar dagen naar Rome. Het is er dan niet zo druk en vaak al best lekker weer. Maar ondanks dat ik dit al een aantal jaar doe had ik er nog […]
Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui
Sinds een poosje heb ik de smaak van plaattaarten maken flink te pakken. Want: makkelijk, lekker en snel. Wanneer je steeds een rol vers bladerdeeg in de koelkast hebt liggen, heb je altijd de basis voor een lekkere en makkelijke maaltijd. Zoals deze plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui. […]
Hele kip uit de oven met honing en tijm
Onlangs was ik te gast bij een waanzinnige lunch georganiseerd door Label Rouge, een kwaliteitskeurmerk verleend door het Franse ministerie van Landbouw. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zulke heerlijke kip heb gegeten! Met de scharrelkip (uiteraard met Label Rouge) die ik meekreeg maakte ik een heerlijke hele […]
Lamscurry met abrikozen uit de oven
Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met […]
Mediterrane paprika plaattaart
Ik deed weer eens mee aan de foodblogswap. In een Facebookgroep van foodbloggers worden alle deelnemers die hieraan meedoen aan iemand anders gekoppeld en kook je een recept van zijn of haar blog. Met een twist van jezelf. Ik koos van de blog van Cookingdom.nl een heerlijke plaattaart, en maakte […]