Home » Hoofdgerecht » Pagina 9

Hoofdgerecht

souffle

Hartige soufflé met Rotterdamsche oude kaas

Waar we eerst regelmatig kozen voor Old Amsterdam op ons kaasplankje, ligt er tegenwoordig steeds vaker Rotterdamsche Oude op de borrelplank. Of zoals afgelopen weekend in een heerlijke hartige soufflé. Gelukkig zijn we geen voetbalfanaten én komen we uit Den Haag, dus geen moeilijke gedwongen keuzes tussen 010 en 020 […]

pizza met vijgen, ham en noten

Smaken van de herfst: pizza met vijgen, ham en noten

De smaken van de herfst, ik ben er dol op. Op de vijgen, noten, stoofpeertjes en wild. Paddenstoelen, ovenschotels, moet ik nog even doorgaan? Voor de makkelijke vrijdagavond maaltijd maakte ik een eenvoudig gerecht met herfstsmaken: een (plaat)pizza met vijgen, ham en noten. Pizzadeeg Ik maakte het mezelf dit keer […]

pompoenstoof met chorizo en witte port

Pompoenstoof met chorizo en witte port

De zomer is nu toch echt voorbij….. De blaadjes vallen van de bomen, de winter staat alweer bijna voor de deur. Zelf hou ik best wel van de herfst, de blaadjes krijgen van die prachtige kleuren, de avonden worden weer langer. En bij de herfst hoort ook de smaak van pompoen. In […]

poké bowl met avocado en krab

Poké bowl met avocado en krab

Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noemen haha. Ik weet niet wat het is, maar eten smaakt op een of andere manier fijner als je uit […]

Caesar pastasalade

Caesar pastasalade met zelfgebakken croutons

De wereldberoemde Caesarsalade dankt haar naam niet aan Julius Caesar maar aan de Italiaans-Amerikaanse chefkok Caesar Cardini. De salade is per ongeluk ontstaan, toen de kok op een druk moment een snelle salade creëerde met wat die dag toevallig voorradig was. Toen de klanten terugkwamen voor deze lekkere salade wist […]

Chef Ali maaltijdbox

Lekkere box met schoonheidsfoutjes: Chef Ali maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn in Nederland inmiddels helemaal ingeburgd. Van Hello Fresh tot AH. Een relatief nieuwe speler (mei 2016) in maaltijdboxland is de Chef Ali maaltijdbox. De belangijkste kenmerken? Biologisch, exotisch, smaakvol én halal. Mounir Toub, bekend van o.a. 24 Kitchen ontwikkelt de recepten voor deze maaltijdbox. Chef Ali maaltijdbox Het […]

carpaccio wraps

No Fairytales: carpaccio wraps!

Met dit mooie weer heb ik niet altijd even veel zin om te koken of lang in de keuken te staan. Maar ik wil natuurlijk wel iets lekkers op tafel of op het picknickkleed zetten. Dan komen deze carpaccio wraps goed van pas. Want zo gemaakt, en heel erg lekker. […]

Vietnamese springrolls

Zelf eenvoudig Vietnamese springrolls maken

Op een foodevent maakte ik onlangs zelf mijn eerste Vietnamese springrolls met het organische en biologische merk Yakso. Ik had deze Vietnamese springrolls al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram. Prachtige plaatjes van verse loempia’s gevuld met vlees en of vis, noedels en groente. Nooit geweten dat […]

zomerse couscous

Zomerse couscous

Met veel plezier stel ik jullie vandaag voor aan een nieuwe gastblogger: Dieneke van der Waal! Dieneke is een foodie in hart en nieren en heeft een eigen cateringbedrijf: D E C O bites. Meer weten over Dieneke? Lees alles over haar op de nieuwe gastblogger pagina! Met het prachtige […]