Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een mum van tijd klaar is en ontzettend lekker smaakt!
Binnen een half uur op tafel
Inclusief het koken van de rijst staat deze curry binnen een half uur op tafel. Heerlijk pittig door de rode peper, fris door de currypasta en kaffir limoen, romig door de kokosmelk en zoet door de lychees, dit gerecht is heerlijk door de diversiteit aan smaken.
Currypasta voor de panang curry
Ik moet bekennen, ik maak mijn currypasta niet vaak zelf. Ik weet wel hoe ik het moet maken (vooral na mijn kookcursus in Thailand), maar de meeste Thaise huishoudens kopen hun currypasta ook gewoon kant-en-klaar op de markt weet ik inmiddels. En veel merken verkopen goede pasta’s, zonder kunstmatige toevoegingen. Ik gebruik in dit recept de pangang currypasta van Koh Thai
Panang curry met varkenshaas en lychees
Panang curry met varkenshaas
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 gram varkenshaas
- 400 ml kokosmelk vetpercentage min 17%
- 3 eetlepels panang currypasta
- 1 courgette
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 blik lychees
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 3 kaffir limoen blaadjes
- 1 rode peper
Aan de slag!
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak de currypasta een paar minuutjes aan totdat de geur goed vrij komt. Voeg de helft van de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Voeg de varkenshaas en de kaffir limoenblaadjes toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Snijd de courgette in blokjes en voeg na ca. 3 minuten toe.
- Vis de kaffir limoenblaadjes eruit (deze eet je niet op), voeg de andere helft van de kokosmelk toe. Warm de lychees nog even kort mee en breng de panang curry op smaak met suiker en vissaus.
- Snijd een rode peper in hele fijne reepjes (verwijder de zaadjes). Decoreer hiermee het gerecht. Serveer met witte rijst.
Wat een heerlijk recept weer de Thaise keuken is ook hier favoriet
Lekker hè Karin, kan het bijna iedere dag wel eten!