Home » Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel
Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel

Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar school of werk!

Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Parelcouscous

Parelcouscous wordt – net als couscous – gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Maar de vorm is ronder en groter, en daarmee ook de ‘bite’ en bereidingswijze. Parelcouscous wordt ook wel ptitim of Israelische couscous genoemd en wordt veel gegeten in Libanon, Israël, Palestina en Jordanië. Eerder maakte ik al deze parelcouscoussalade met feta, munt en kikkererwten.

honingtomaatjes looien

Gepofte tomaatjes

Ik had een bakje honingtomaten van Looye kwekers gekregen. Dit zijn zulke heerlijke tomaten. Zoet als honing met een friszure nasmaak. Door ze even te poffen in de oven komt de smaak nog meer tot zijn recht. Echt, je wilt geen andere tomaatjes meer.

Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Gerookte forel

Je kunt voor dit gerecht ook gerookte makreel, zalm of paling gebruiken. Ik ben fan van de smaak en structuur van forel, een soort ‘poor man’s paling’.

Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 100 gram parelcouscous
  • 200 gram honingtomaatjes
  • 125 gram gerookte forel, in stukjes
  • Handje pistachenoten
  • Olijfolie
  • Zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de honingtomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en (grof) zout. Pof de tomaatjes in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt naar wens nog kruiden (tijm, basilicum) en knoflook toevoegen, maar ik vind persoonlijk de pure smaak van de tomaatjes zo het lekkerst

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking gaar met een snufje zout. Giet af en roer los met een scheutje olijfolie.

Voeg de tomaatjes, gerookte forel en pistachenoten toe. Zowel lauwwarm als koud lekker!

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelcouscous met gepofte tomaatjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*