Eén van de favoriete pasta gerechten hier in huize happy kitchen is pasta cavolo nero en venkelworst. Een makkelijk en snel gerecht, bomvol heerlijke smaken. Staat in 15 minuten op tafel en is een super lekkere, winterse pasta maaltijd.
Venkelworst
Het liefste gebruik ik de verse venkelworst van Brandt & Levie. Maar omdat deze worst lastig verkrijgbaar is (ik bestel de worst bij Crisp of koop ‘m bij Ekoplaza) en bovendien nogal prijzig is, maak ik ook regelmatig vers worstvlees waar ik zelf de venkel aan toevoeg. Easy does it! Venkel heeft een heerlijke, licht zoete en op anijs lijkende smaak die de worst een heerlijke en bijzondere smaak geeft.
Cavolo nero
Cavolo nero is het Italiaanse neefje van onze Hollandse boerenkool. Het wordt ook wel palmkool genoemd en groeit in Toscane. Gelukkig zie je het steeds vaker liggen in de Nederlandse supermarkt. Hele bladen die je zelf kunt fijnsnijden, maar er zelfs al zakken gesneden cavolo nero te koop. Het heeft wat mij betreft net iets meer smaak en bite dan boerenkool. Qua pasta kun je iedere pastasoort gebruiken die je lekker vindt.
Pasta cavolo nero en venkelworst
Pasta met cavolo nero en venkelworst
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 gram pasta naar keuze
- 400 gram verse varkensworst
- 2 eetlepels venkelzaad
- 125 gram creme fraiche
- 200 gram cavolo nero (palmkool) grof gesneden
- olijfolie
- versgeraspte Parmezaanse kaas optioneel
Aan de slag!
- Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Verwijder het velletje van het worstvlees en bak de worst rul in een hapjespan.
- Voeg de venkelzaad en de cavolo nero toe en roerbak op matig vuur beetgaar (ca. 8 minuten). Roer er de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.