Tijdens een persreis in Hamburg at ik deze heerlijke pasta citroen en tonijn en wist gelijk: die ga ik thuis namaken! Een eenvoudig gerecht met heerlijke frisse en zilte smaken!
Linguine
Ik gebruikte mijn favoriete pasta: linguine. Maar je kunt natuurlijk ieder soort pasta gebruiken. Ik ben echt dol op pasta, ik kan het iedere dag wel eten.
MSC keurmerk
Wanneer je tonijn in blik koopt, let dan vooral even op het MSC keurmerk. Dan weet je in ieder geval dat de vis duurzaam gevangen is. Ik kies meestal voor de vis in blik van Fishtales.
Pasta citroen en tonijn
Pasta met citroen en tonijn
Ingrediënten
- 200 gram pasta spaghetti of linguine
- 1 blik tonijn op water
- 1 citroen
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels kappertjes
- Parmezaanse kaas versgeraspt, naar smaak
- 1 handje rucola optioneel
Aan de slag!
- Breng water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt op een laag vuur de roomboter in de koekenpan.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg toe aan de gesmolten boter.
- Voeg nu ook de kappertjes en de tonijn toe en breng ruim op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Giet de pasta af, doe bij de citroenboter in de koekenpan.
- Serveer met wat rucola en Parmezaanse kaas naar wens.