Ik ben dol op zoete puntpaprika. Heerlijk om bijvoorbeeld te vullen met gehakt maar ook door de pasta. De smaak is zoet en fris en geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. En gezond! Wist je dat een rode paprika 3 x meer vitamine C bevat als een sinaasappel? Best gezond dus, deze pasta met kip en zoete puntpaprika!
Zoete puntpaprika
Ook heeft de zoete paprika een wat dunner schilletje dan de gewone paprika, waardoor deze wat makkelijker verteerbaar is (lees: minder last van oprispingen). Wil je deze pasta wat slanker? Vervang de crème fraiche dan eens door hüttenkäse. Wel zo romig, maar minder vet! Ook kun je voor dit gerecht heel goed gerookte kipfilet gebruiken. Laat dan de paprikapoeder weg.
Pasta met kip en zoete puntpaprika
- 400 gram pasta (fusilli, penne)
- 300 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- 2 zoete puntpaprika’s
- Bak mini bolletjes buffel mozzarella
- Bakje crème fraiche (200 ml)
- Pijnboompitjes
- Olijfolie
- Zout, peper
Snij de kipfilet in reepjes, bestrooi royaal met paprikapoeder en zout en bak in de olie bruin en gaar. Haal even uit de pan. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak deze in een paar minuten in het resterende braadvet van de kipfilet (voeg eventueel nog wat olie toe). Voeg de crème fraiche toe en roer de kipfilet er door heen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout beetgaar. Snij de mozzarellabolletjes in tweeën. Giet de pasta af en vermeng met de saus. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel over de borden de gehalveerde bolletjes mozzarella en wat pijnboompitjes.
Handig dat vitamineweetje, wist ik nog niet! Dit is ook heerlijk met rode pesto…
Goede tip van die rode pesto, die ga ik onthouden!
Lekker recept. Ik heb gerookte kip gebruikt, en naast bovenstaande ingrediënten ook wat zelfgemaakte groene pesto erdoor gedaan. En de pijnboompitten vervangen door geroosterde en daarna gehakte walnootjes. Heerlijk!
Super! Lekker ook met wat zelfgemaakte pesto erbij.