Vinden jullie het ook altijd zo’n klus om een basilicumplantje in leven te houden? Oh had ik maar een tuin. Heerlijk om er af en toe een paar blaadjes verse basilicum te plukken voor op een ciabatta met tomaat en mozzarella of voor de pastasaus. Gelukkig gaat er zo een hele of halve plant in de pesto. En onlangs maakte ik dit lekkere en eenvoudige pastagerechtje met kip, citroen en basilicum. Zo had ik deze blogpost dus ook kunnen noemen, maar pasta pollo e limone con basilico klinkt een stuk lekkerder toch?
Zuur
In Italië wordt dit recept vaak met twee of meer citroenen gemaakt, ze houden wel van een flinke zure smaak. Ik vind 1 (flinke) citroen eerlijk gezegd wel genoeg.. Houd je van zuur en fris, voeg dan gerust naar smaak wat meer toe. Koken is en blijft een kwestie van proeven!
Pasta pollo e limone con basilico
Wat heb je nodig (4 personen)
- 300-400 gram pasta (penne, fussili)
- 300 gram kipfilet
- 200 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram roomboter
- Bekertje crème fraiche
- 1 citroen
- Handje verse basilicum
- Olijfolie
- 1 eetlepel honing
Snijd de kipfilet in ca. 4 gelijke stukken. Marineer de kip in een mengsel van olijfolie, het sap van een 1/2 citroen, honing, peper en zout. Laat dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast staan.
Grill de kipfilet in een grillpan mooi gaar en bruin. Houd warm op een bord onder een stuk aluminiumfolie.
Kook de pasta gaar in kokend water volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Smelt ondertussen de roomboter in een pan en knijp hierboven de resterende halve citroen uit (ik doe dat overigens altijd eerst boven een beker, dan hoef ik geen pitten uit de hete boter te vissen….). Voeg de crème fraiche en Parmezaanse kaas toe en roer totdat alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper en voeg vlak voor serveren een handje grofgesneden basilicum toe. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering!
Giet de pasta af en roer door de saus. Verdeel over vier borden. Snijd de kipfilet in reepjes en garneer ieder bord met de kipfilet en wat blaadjes basilicum.
Oh, dat lijkt me zo lekker…..
Ik eet ook heel graag Italiaans, sowieso!
WIl ik zeker eens uittesten, ik ben zelf ook wel iets minder voor de citroen overal, dus dat ga ik nog wat bekijken, maar ik denk dat ik deze echt eens ga proberen! 😉
Dat is het fijne van koken, je kunt het altijd aanpassen aan je eigen smaak en voorkeuren!
Ik eet dit altijd bij de happy Italy en ben er groot fan van. Eindelijk kan ik hem een keer namaken!
Leuk, benieuwd of het net zo smaakt!
We zijn op Curaçao en het is een warme dag (sorry haha) dus mijn zoon zei: zullen we pollo ai limone eten. Ik bij de AH op mijn telefoon googelen. De kip staat al in de marinade. Dankie!
Wat super leuk om te horen! Hoop dat het gesmaakt heeft 🙂