Op mijn blog kun je al het recept vinden voor de traditionele Philly cheesesteak sandwich. En ook maakte ik al een quesadilla versie van dit recept. Maar de Philly cheese steak taco’s die ik dit keer bedacht, zijn misschien wel mijn favoriet!
Philly cheese steak sandwich
Naar het schijnt waren Pat en Harry Olivieri – van oorsprong hotdog verkopers – de eerste die reepjes steak serveerden op een Italiaans bolletje. Vroeger zat er nog geen kaas op. Omdat Philadelphia de eerste stad was waar deze sandwiches veelvuldig verkocht werden, wordt er in de rest van het land verwezen naar Philly cheesesteak sandwiches.
Taco’s
Sinds ik deze verrukkelijke Big mac taco’s heb gemaakt, heb ik echt de smaak van taco’s te pakken. Niet zo gek dus dat ik me laatst bedacht dat je toch ook best philly cheese steak taco’s kunt maken, gevuld met de ingredienten van een philly cheese steak sandwich: gebakken ui, reepjes biefstuk, plakjes jalapeno en cheddar kaas!
De handige tacohouder is van Gusta, je kunt er drie taco’s in kwijt. Ze zijn er ook voor zes taco’s.
Philly cheese steak taco’s
Philly cheese steak taco's
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 250 gram biefstukreepjes
- 2 uien
- 1 jalapeno
- 4 kleine tortilla's
- 4 plakken cheddar kaas
- 3 klontjes roomboter
- creme fraiche optioneel
Aan de slag!
- Snipper de ui en snijd de jalapeno in ringen. Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak tot de uien lichtbruin zijn. Neem uit de pan.
- Smelt een nieuw klontje roomboter in de koekenpan, laat de boter goed heet worden en bak de biefstuk reepjes snel rondom aan. Neem uit de koekenpan.
- Maak de pan schoon met wat keukenpapier. Smelt een klontje roomboter en leg 1 (of 2 als dat past) tortilla's in de koekenpan. Beleg met een plakje kaas, een schep vlees en top af met de ui en jalapeno. Bak tot de onderkant bruin is, vouw dubbel en neem uit de pan.
- Bak de overige taco's op dezelfde manier. Serveer eventueel met wat creme fraiche.