Ik word altijd zo blij van kleurrijk voedsel! Bij het hippe Mugs & Mermaids bijvoorbeeld in Den Haag, kun je roze pancakes en blauwe latte krijgen. Geïnspireerd door hun menukaart maakte ik deze pink noodle bowl!
Natuurlijke kleurstof
Het geheim van de mooie paarse en roze noodles? Rode kool! Door de noodles te koken in water waarin je eerst rode kool hebt klaargemaakt, krijg je mooie paarse noodles. En door een chemische reactie met citroen of limoensap worden de paarse noodles roze!
Vormpjes
Ik heb bakken vol met koekvormpjes, ook hele kleine, dus leek het me een leuk idee om deze te gebruiken om figuurtjes uit (plakken) avocado te snijden. Leuk effect toch? Heb je dat niet dan kun je natuurlijk ook blokjes avocado snijden. Of leef je uit uit de losse pols! Ook zo’n fan van vrolijk gekleurd eten? Maak dan eens deze mermaid fudge, mermaid smoothiebowl, unicorn cupcakes of regenboog kwarktaart toetjes!
Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis voor je op een rij.
Pink noodle bowl
Wat heb je nodig (1 persoon):
- Ca. 400 gram rode kool
- 100 gram glasnoedels of rijstnoedels
- Sap van een halve citroen of limoen
- 1 avocado
- Garnalen en zalm naar smaak (of vervang door kip of groente)
- Kewpie sesam dressing
- Sesamzaadjes
- Zout en peper
Extra nodig: mini uitsteekvormen
Kook de rode kool in ca. 10 – 15 minuten gaar in een pan met water. Giet af boven een andere pan. De rode kool wordt in dit recept verder niet gebruikt maar kun je natuurlijk gewoon opeten. Breng het rode kookwater opnieuw aan de kook, voeg wat zout toe en laat hierin de glasnoedels gaar worden (zie de verpakking, meestal een minuut of 7-8). Giet af. Ik wilde de noodles lauwwarm gebruiken voor de noodles bowl maar door koud af te spoelen werden de noodles al snel lichter paars. Je kunt beter wat sesamolie toevoegen en de noodles gewoon laten afkoelen. Verdeel de noodles in twee porties. Besprenkel één portie met de limoen- of citroensap om roze noodles te krijgen.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakken. Snijd of druk figuurtjes uit de avocado. Bak de blokjes zalm en garnalen in een paar minuten in de koekenpan.
Meng de roze en paarse noodles, breng op smaak met de sesam dressing. Voeg de avocado, zalm en garnalen toe en besprenkel met sesamzaadjes.
Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij!