Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus!
Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke hoofd- of voorgerecht in nog geen tien minuten tijd klaar. Heerlijk dus als hoofdgerecht op een doordeweekse dag (eventueel nog aangevuld met een frisse salade).
Ravioli met vijgen
Wat heb je nodig (ravioli met vijg, hoofdgerecht voor 2, voorgerecht voor 4 personen)
- 1 pak verse gevulde ravioli
- Truffelolie
- 2 verse vijgen
- 80 gram Parmaham
- Handje pecannoten, beetje verbrokkeld
- Vers geraspte Parmezaanse kaas
Kook de ravioli gaar in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de borden voor (door ze bijvoorbeeld in een (afwas)bak met heet water te leggen en vlak voor serveren af te drogen.
Wauw, ik vind dit zo'n chic gerecht, dat zou ik nu weer bewaren voor een speciale gelegenheid. Ik vind het nou niet echt iets voor een doordeweekse dag…
Ongelooflijk lekker lijkt me dit!
Ik dacht dat de tijd van de verse vijgen inmiddels een beetje voorbij was, maar blijkbaar zijn ze er nog?
Dat ziet er goed uit! Mooie combinatie van smaken met verse vijg, parmaham & truffelolie, yum
Ik heb er afgelopen week nog vijf voor een euro gekocht op de markt dus ze zijn er nog volop!
Met sommige smaakcombinaties zit je gewoon altijd goed 🙂