Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging vlees. Perfect moment om de hakmolen in te wijden!
Wat is dit lekker!!! Ik at er mijn vingers bij op. Ik heb aan dit recept nog djeroek poeroet blaadjes toegevoegd, wat mij betreft onmisbaar in dit gerecht. Mijn oude staafmixer heeft overigens een prima nieuw onderkomen gevonden bij een collega!
Vegetarische rendang
Op mijn blog vind je ook een vegan variant van dit gerecht, een rendang gemaakt met jackfruit!
Rendang daging
Ingrediënten
- 1 ui, grof gesneden
- 3 tenen knoflook
- 1 chilipeper, zonder zaadlijsten en in smalle ringen
- 3 cm verse gember, geschild, in plakjes
- 1 theelepel jinten
- 2 theelepels ketumbar
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 800 gram sukadelappen, in blokjes van 2 x 2 cm.
- 400 ml kokosmelk
- 4 blaadjes kaffir limoen (djeroek poeroet, vaak in diepvries verkrijgbaar bij de toko)
- 300 gram witte rijst
- bosje koriander, blaadjes fijngesneden
- 2 eetlepels gebakken uitjes
ziet er heerlijk uit. ik zal dit proberen
Leuk, toevallig dit weekend weer gemaakt!