Home » Saté van kipgehakt met sereh

Saté van kipgehakt met sereh

Een lust voor het oog en de smaakpapillen: deze saté van kipgehakt met sereh. Het is best vullend, dus mijn combi met noodles bleek achteraf een beetje teveel van het goede. Serveer met lekkere knapperige sperzieboontjes en wat rijst of nasi.

Saté van kipgehakt met sereh

Saté lilit

Deze vorm van saté wordt ook wel saté lilit genoemd. Het is saté van gehakt vlees (varken, vis, kip of rund) dat om een stengel citroengras wordt gewikkeld of gedraaid. Lilit betekent ook draaien. In dit recept gebruikte ik kipgehakt.

Saté van kipgehakt met sereh

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 4 sereh stengels
  • 300 gram kipgehakt
  • Teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • 1 bosje koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • Zout
  • 50 gram cashewnoten
  • Olie
  • Zoete chilisaus

Verwijder het buitenste blad van de sereh stengel en snijd eventueel iets bij zodat ze in de grillpan passen. Hak de cashewnoten grof (ik doe ze meestal in een boterhamzakje en sla er op met een hard voorwerp). Snijd het teentje knoflook en de koriander fijn. Kneed het gehakt met het eiwit en de koriander, knoflook, komijn, chilivlokken en cashewnoten.

Saté met kipgehakt in de grillplan
 
Voeg zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in vieren en vorm dit om de sereh stengels heen. Verhit de olie in een grillpan en bak de saté in de hete olie. Serveer met zoete chilisaus.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Dat ziet er heerlijk uit!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*