Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”.
Singapore Food Fair
In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de slag met twee recepten: Rendang curry chicken en Rijstvermicelli met Crispy Prawn chili. Onder deskundige leiding van een Singaporese chef-kok kookten we met de heerlijke ingrediënten die voor ons lagen uitgestald. Verse limoenbladeren en citroengras (oh, die heerlijke geuren), shiitake paddestoelen en choy sum bladeren (kende ik nog niet). En heerlijk geurende olieën als sesam- en knoflookolie.
Singapore geldt als het culinaire kruispunt van Azië waar alle keukens bij elkaar komen. Veel Aziatische foodmerken presenteerden zich dit weekend dan ook onder de slogan “United Tastes of Asia”. Bij de organisator van de Singapore Food Fair, de Aziatische supermarktketen Amazing Oriëntal, zijn al deze authentieke merken ook te koop.
Anne-Marie & Eef |
Amazing Oriental
Recept rendang curry chicken (4 personen)
- 1 pak Corniche rendang curry pasta
- 4 verse limoenbladeren
- 1 stengel citroengras
- 400 gram kippendijen
- 150 ml kokosmelk
- zeezout
- palmsuiker
- 3 eetlepels olie
- voorgekookte kleine aardappeltjes (handvol)
- verse koriander (bosje)
Verwarm de olie in een pan op middel hoog vuur. Voeg de curry pasta toe en bak even aan. Snij de citroengras in twee stukken en plet de stengels een beetje met de zijkant van een mes. Scheur de limoenbladeren in stukken. Doe de citroengras en limoenbladeren in de pan. Schenk al roerend de kokosmelk voorzichtig in de pan. Snij de kip in stukken en voeg toe aan de kokoscurry. Doe ook de aardappeltjes er bij.
Roer goed door, draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan circa 10 minuten sudderen totdat het vlees gaar en de aardappelen zacht zijn. Voeg suiker en zout naar smaak toe en roer het geheel nog een keer door. Serveer met fijngehakte verse koriander. Serveer met noodles of rijst.
Wat is je verslag leuk geworden. Die foto van ons 😀 Was zeker een geslaagde dag!!
Dank je wel! Ik vond het ook super gezellig om samen met je te koken.