Thais eten doe ik graag. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen tijdens een groepsreis door Thailand. Voor ons is de herinnering aan al dat heerlijke eten dus extra speciaal. Tijdens ons huwelijk hebben we daarom met alle gasten in een Thais restaurant in de haven van Scheveningen gegeten. Waar o.a. deze chicken cashew op tafel kwam! Ik deel met je het makkelijke recept.
Gai Pad Med Ma Muang
Dit gerecht aten wij regelmatig in Thailand en stond meestal onder de naam ‘Thai chicken cashew’ op de kaart. De officiële naam is Gai Pad Med Ma Muang. Een simpel maar heerlijk gerecht, dat in een mum van tijd op tafel staat. Serveer het met bijvoorbeeld een simpele en frisse salade van flinterdunne komkommerschijfjes met zoete chilisaus.
Thaise keuken
Ben jij ook zo’n fan van de Thaise keuken? Ik zette de lekkerste Thaise recepten op een rij. Van kip in pandanblad tot sticky rice mango.
Chicken cashew
Wat heb je nodig (twee personen):
- 200 gram kipfilet
- bloem
- 2 teentjes knoflook
- roerbakgroente naar keuze (paprika, lente-ui, sjalotjes, wortel, broccoli, babymais)
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 1 eetlepel (roerbak) olie
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 200 gram jasmijn-, of pandan rijst
Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Snijd de kip in dunne reepjes, doe wat bloem in een schaal of plastic zak en haal de kipreepjes even door de bloem. Roerbak de kip in een lepel (roerbak)olie snel bruin. Voeg de knoflook toe. Roerbak vervolgens de groente mee tot ze beetgaar zijn. Voeg de oestersaus, sojasaus en suiker toe en warm nog even goed door. Garneer tot slot met de cashewnoten en serveer met de rijst.
Summary
Recipe Name
Chicken cashew
Author Name
Anne-Marie Otter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time