In de nationale week zonder vlees mag dit heerlijke recept voor vegetarische shoarma van oesterzwammen niet ontbreken. Diervriendelijk comfortfood, wat wil je nog meer?!
Week zonder vlees
De nationale week zonder vlees vindt plaats van 9-15 maart 2020 en is een initiatief van Isabel Boerdam van De hippe vegetariër. Omdat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en om een flexitarisch eetpatroon te promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld.
Vegetarische recepten
Op mijn blog vind je dan ook steeds meer vegetarische recepten. En ben ik ook blij met mijn gastblogger Anne-Marie Blok, die alleen maar vegetarisch kookt. Ik kwam er achter dat ik in mijn index nog geen vegetarische categorie heb. Werk aan de winkel dus. Veel vegetarische recepten op mijn blog zijn wel terug te vinden via mijn Pinterest bord ‘vegetarische recepten’.
Zelf oesterzwammen kweken
Zoals je wellicht al hebt gelezen op mijn blog heb ik onlangs zelf oesterzwammen gekweekt. En met mijn eerste oogst heb ik vegetarische shoarma gemaakt. Wat een ontdekking! Normaal gesproken ligt een broodje shoarma – hoe lekker ook – mij veel te zwaar op de maag. Dat was dit keer dus niet het geval! Ik koop vaak rond de feestdagen in de supermarkt mini pitabroodjes. Ik heb er drie gegeten met oesterzwam-shoarma! Fan van oesterzwam? Ik zette de vijf lekkerste recepten met oesterzwam op een rij!
Saus bij de vegetarische shoarma van oesterzwammen
Het allerliefst eet ik shoarma met mijn zelfgemaakte knoflooksaus/aioli. Je kunt – voor wat extra groente – als je dat wilt ook nog wat uien en reepjes paprika meebakken. Het ideale comfortfood, maar dan diervriendelijk!
Vegetarische shoarma van oesterzwammen
Wat heb je nodig (per persoon):
Ingrediënten
- Ca. 300-400 gram oesterzwammen
- Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden (naar smaak)
- Ca. 3 eetlepels olijfolie
- (mini) pitabroodjes
- Knoflooksaus
Snijd of scheur de oesterzwammen in reepjes. Marineer de oesterzwammen in twee eetlepels olijfolie en de shoarmakruiden en zet een uurtje (of langer) in de koelkast. Bak de oesterzwamreepjes in de koekenpan in een eetlepel olie bruin en knapperig. Serveer met de pitabroodjes en knoflooksaus.
Dat ziet er goed uit , ik heb zelf bijna elke week wel een bakje oesterzwammen in huis en ga dit recept zeker eens uit proberen. Een keer wat anders dan reepjes oesterzwam door mijn ovenschotels.