Ik ben dol op gnocchi! Die zachte ‘kussentjes’ gemaakt van aardappel zijn ideaal voor een snelle maaltijd. Ze hoeven immers maar 2 minuten te koken. Dit recept voor gnocchi met paddenstoelen is er eentje om je vingers bij op te eten!
Eenpersoonsmaaltijd
Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent mag je lekker eten en voor jezelf koken! Eerder in deze serie verschenen:
Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Orzotto met garnalen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie
Gnocchi
In een eerder recept wees ik al op de handige verpakking van de verse gnocchi bij AH. Twee aparte doosjes met elk 200 gram gnocchi, ideaal voor de eenpersoonsmaaltijd! En als je dan toch naar AH gaat (of online shopt) neem dan ook gelijk de truffeltapenade mee. Ik heb altijd wel een potje in de koelkast staan, is bijvoorbeeld ook heerlijk in een omelet.
Gnocchi met paddenstoelen
Gnocchi met paddenstoelen
Ingrediënten
- 200 gram Verse gnocchi
- 200 gram Oesterzwammen (of andere paddenstoelen)
- 1 eetlepel truffeltapenade
- 1 klontje roomboter
- 100 ml slagroom
- Versgeraspte Parmezaanse kaas (naar wens)
Aan de slag!
- Snijd of scheur de paddenstoelen en bak ze in een klontje boter goudbruin.
- Doe er de truffeltapenade en de room bij en kook de saus een beetje in. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de gnocchi gaar in kokend water.
- Voeg de gnocchi toe aan de paddenstoelen, meng goed en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.