Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe serie met eenpersoonsmaaltijden. Die bij voorkeur ook nog eens lekker snel te maken zijn, goed betaalbaar, gezond en lekker. In dit deel de eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen.
Eenpersoonsmaaltijden
Ook in deze serie verschenen:
Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie
Orzotto
Ik heb de laatste tijd een enorme orzotto crush. Orzotto is risotto gemaakt van orzo pasta, een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Het grootste voordeel: het is eenvoudig te bereiden en staat binnen een kwartier op tafel. Voor de orzo gebruik ik vaak de pasta van La Molisana. La Molisana is een Italiaans familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar kwalitatieve pasta maakt. Door het gebruik van een bronzen mal wordt een iets geruwd oppervlakte verkregen waardoor de saus zich goed aan de pasta hecht.
Garnalen
Ik heb altijd een grote kilo zak garnalen in de vriezer liggen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere recepten die je kunt maken met garnalen (ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen al een keer op een rij). En je kunt er precies de juiste hoeveelheid uitnemen en de rest weer in de vriezer stoppen.
Orzotto met garnalen
Orzotto met garnalen
Ingrediƫnten
- 100 gram orzo
- 150 ml water
- 1/4 bouillonblokje vis
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 handje grote garnalen
- 1 handje tuinerwtjes diepvries
- 1 scheutje olijfolie
- 1 eetlepel mascarpone of creme fraiche
- verse dragon optioneel
Aan de slag!
- Bak de garnalen in een scheutje olie roze en gaar, bestrooi met peper en zout en haal uit de pan.
- Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak hierin de ui en knoflook even aan.
- Voeg het water, bouillonblokje, orzo en tuinerwtjes toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur in ca. 8 minuten gaar koken, roer af en toe zodat het niet vastkoekt.
- Doe de laatste minuut de garnalen nog even terug in de pan om op te warmen.
- Haal van het vuur en roer er de mascarpone door. Serveer met wat verse grofgehakte dragon.