Home Ā» Eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen
orzotto met garnalen

Eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe serie met eenpersoonsmaaltijden. Die bij voorkeur ook nog eens lekker snel te maken zijn, goed betaalbaar, gezond en lekker. In dit deel de eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen.

eenpersoonsmaaltijd orzotto met tomaat

Eenpersoonsmaaltijden

Ook in deze serie verschenen:

Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie

Orzotto

Ik heb de laatste tijd een enorme orzotto crush. Orzotto is risotto gemaakt van orzo pasta, een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Het grootste voordeel: het is eenvoudig te bereiden en staat binnen een kwartier op tafel. Voor de orzo gebruik ik vaak de pasta van La Molisana. La Molisana is een Italiaans familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar kwalitatieve pasta maakt. Door het gebruik van een bronzen mal wordt een iets geruwd oppervlakte verkregen waardoor de saus zich goed aan de pasta hecht. 

Garnalen

Ik heb altijd een grote kilo zak garnalen in de vriezer liggen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere recepten die je kunt maken met garnalen (ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen al een keer op een rij). En je kunt er precies de juiste hoeveelheid uitnemen en de rest weer in de vriezer stoppen.

Orzotto met garnalen

Orzotto met garnalen

Orzotto met garnalen

Orzotto met garnalen

Orzotto is risotto gemaakt van orzo, een rijstvormige pastasoort.
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfortfood, vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 100 gram orzo
  • 150 ml water
  • 1/4 bouillonblokje vis
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje grote garnalen
  • 1 handje tuinerwtjes diepvries
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel mascarpone of creme fraiche
  • verse dragon optioneel

Aan de slag!

  • Bak de garnalen in een scheutje olie roze en gaar, bestrooi met peper en zout en haal uit de pan.
  • Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg het water, bouillonblokje, orzo en tuinerwtjes toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur in ca. 8 minuten gaar koken, roer af en toe zodat het niet vastkoekt.
  • Doe de laatste minuut de garnalen nog even terug in de pan om op te warmen.
  • Haal van het vuur en roer er de mascarpone door. Serveer met wat verse grofgehakte dragon.
Delen op Facebook
Voor dit recept heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Orzotto met garnalen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*