Nu het mooier weer begint te worden (eindelijk!) krijg ik ook weer meer zin in andere soorten gerechten. Je kunt me nog steeds wakker maken voor een goede shepherd’s pie, maar in de lente neig ik toch meer naar fris, fruitig en zonnig. Pastasalades lenen zich bij uitstek voor de zomer en lente. Als hoofdgerecht, eventueel met wat ciabatta erbij, of als bijgerecht bij een picknick, bbq of buffet. Zoals deze lente pastasalade met bloemen.
Op steeds meer plekken kom je nu ook eetbare bloemen tegen. Ik kookte eerder met de prachtige viooltjes van Bloombites. Ik las onlangs dat deze nu ook te koop zijn bij alle Dekamarkt supermarkten en als plant bij Intratuin. Goed nieuws! Maar ook AH heeft in haar lente assortiment sla met eetbare bloemen. Het inspireerde mij tot deze frisse, fruitige lente pastasalade.
Lente pastasalade
Wat heb je nodig (4 personen, hoofdgerecht)
- 300 gram pasta (ik gebruikte gigli uit de specialita collectie van Grand’Italia)
- 250 gram gerookte kipfilet, in blokjes
- Blikje mandarijnen op lichte siroop (uitlekgewicht ca. 135 gram)
- 75 gram walnoten, verbrokkeld
- 100 gram sla met eetbare bloemen
- 50 gram belegen kaas, in dunne reepjes
- 100 gram crème fraiche
- 1 eetlepel mosterd
- Olijfolie extra vergine
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (ca. 8 minuten).
Wat een plaatje! Pastasalades zijn zó lekker, ik eet ze ook graag in de zomer of lente als diner of als handige meeneem lunch. Heerlijk, de bloemen maken het plaatje helemaal af 🙂
Ik ben echt helemaal in de 'ban' van koken met bloemen. Het maakt alle gerechten zo instant mooi!