Home » Frisse en fruitige lente pastasalade met bloemen

Frisse en fruitige lente pastasalade met bloemen

Nu het mooier weer begint te worden (eindelijk!) krijg ik ook weer meer zin in andere soorten gerechten. Je kunt me nog steeds wakker maken voor een goede shepherd’s pie, maar in de lente neig ik toch meer naar fris, fruitig en zonnig. Pastasalades lenen zich bij uitstek voor de zomer en lente. Als hoofdgerecht, eventueel met wat ciabatta erbij, of als bijgerecht bij een picknick, bbq of buffet. Zoals deze lente pastasalade met bloemen.

Frisse fruitige lente pastasalade met bloemen

Op steeds meer plekken kom je nu ook eetbare bloemen tegen. Ik kookte eerder met de prachtige viooltjes van Bloombites. Ik las onlangs dat deze nu ook te koop zijn bij alle Dekamarkt supermarkten en als plant bij Intratuin. Goed nieuws! Maar ook AH heeft in haar lente assortiment sla met eetbare bloemen. Het inspireerde mij tot deze frisse, fruitige lente pastasalade.

Lente pastasalade

Wat heb je nodig (4 personen, hoofdgerecht)

  • 300 gram pasta (ik gebruikte gigli uit de specialita collectie van Grand’Italia)
  • 250 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • Blikje mandarijnen op lichte siroop (uitlekgewicht ca. 135 gram)
  • 75 gram walnoten, verbrokkeld
  • 100 gram sla met eetbare bloemen
  • 50 gram belegen kaas, in dunne reepjes
  • 100 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • Olijfolie extra vergine

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (ca. 8 minuten).

Verwijder ondertussen de bloemen uit de sla en houd deze apart. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang de siroop op. Meng in een grote kom de sla, kipfilet, kaas, mandarijnpartjes en walnoten. Maak in een schaaltje de dressing van de crème fraiche , een flinke scheut olijfolie, mosterd en mandarijnensiroop naar smaak (steeds even proeven voor de goede verhoudingen, maak een dressing die je zelf het lekkerst vindt).Giet de pasta af en spoel in de vergiet af met koud water totdat het is afgekoeld. Meng de pasta door de overige ingrediënten in de grote kom en roer er de dressing door. Doe over in een mooie schaal en decoreer met de eetbare bloemen

2 Comments

  1. Wat een plaatje! Pastasalades zijn zó lekker, ik eet ze ook graag in de zomer of lente als diner of als handige meeneem lunch. Heerlijk, de bloemen maken het plaatje helemaal af 🙂

  2. Ik ben echt helemaal in de 'ban' van koken met bloemen. Het maakt alle gerechten zo instant mooi!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*