Gnocchi, je houdt ervan of je vindt het niks. Ik ben dol op die heerlijke zachte aardappelkussentjes, helemaal als ze zelfgemaakt zijn. Echt comfortfood wat mij betreft. En een heerlijke basis voor de lekkerste gerechten, zoals deze vegetarische gnocchi met oesterzwam en truffel!
Gnocchi
Gnocchi (spreek uit njokkie) is een Italiaanse pastasoort. Het wordt gemaakt van gekookte aardappelen en tarwemeel. Je kunt prima zelf gnocchi maken, als ook varianten, zoals deze gnocchi met pompoen. Handig ook met zo’n leuk houten gnocchi plankje! Er zijn ook gnocchi gemaakt van griesmeel, de zogenaamde gnocchi alla romana. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? In iedere supermarkt kun je tegenwoordig ook gewoon kant-en-klare en koelverse gnocchi kopen. Wel zo makkelijk!
Vegetarisch of vegan
In dit heerlijke gerecht mis je echt geen vlees. Liever vegan eten? Vervang dan de room door plantaardige kookroom en gebruik plantaardige boter. Easy does it! Bovendien staat dit gerecht ook nog eens in 10 minuten op tafel, wat wil je nog meer?
Gnocchi met oesterzwam en truffel
Gnocchi met oesterzwam en truffel
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi
- 300 gram oesterzwammen
- 2 eetlepels truffeltapenade
- 200 ml (kook)room
- 15 gram roomboter
- verse basilicum of salie optioneel
Aan de slag!
- Scheur de oesterzwammen in repen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen mooi bruin. Doe er de kookroom en de truffeltapenade bij en laat op hoog vuur inkoken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. In het algemeen zijn de gnocchi gaar wanneer ze boven komen drijven, meestal al na een paar minuten.
- Giet de gnocchi af en doe ze bij de saus. Garneer eventueel met blaadjes basilicum of salie.
- Serveer met een groene salade.