Gnocchi, je houdt ervan of je vindt het niks, er is meestal geen tussenweg. Ik vind ze heerlijk! En gelukkig Bodhi ook, dus eten we ze graag wanneer Peter moet werken (je raadt het al, hij blieft ze niet…). Deze variant van gnocchi met paddenstoelen en salie staat in 10 minuten op tafel en smaakt fantastisch!
Gnocchi
Ik moet eerlijk zijn: meestal koop ik ze kant-en-klaar. Maar zelf maken is ook heel leuk en lekker. Ik heb er zelfs zo’n leuk houten gnocchi-plankje voor! Het liefst eet ik ze met gorgonzola, zoals ik ze ooit voor het eerst at in Italië. Maar deze variant met paddenstoelen is ook favoriet! Of wat dacht je deze wildzwijnragout met gnocchi?
Paddenstoelen
Ik gebruik expres de generieke term ‘paddenstoelen’ omdat je voor dit recept eigenlijk alle soorten kunt gebruiken. Er zijn zoveel varianten op de markt en zo veel smaakvariaties. Cantharellen bijvoorbeeld smaken een beetje naar gebakken eieren. In Oostenrijk heten ze dan ook eierschwammerl! Ook shiitake of oesterzwammen passen prima bij dit gerecht. Maar een gewone champignon (of liever grotchampignon) kan ook!
Gnocchi met paddenstoelen en salie
Wat heb je nodig (2 personen)
- 500 gram gnocchi (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 100 gram roomboter
- Ca. 10 blaadjes versie salie
- Parmezaanse kaas
- Zout en peper
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Hak de helft van de salie fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak hierin de paddenstoelen en de fijngehakte salie. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de gnocchi in kokend water met wat zout gaar (dit duurt maar een paar minuten).
Verhit de overige boter in een pan en bak hierin de overige salieblaadjes in een paar minuten goudbruin.
Meng de paddestoelen en de boter met gebakken salieblaadjes door de gnocchi. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.