Een simpel maar oh zo smaakvol en bijzonder gerecht, deze linguine met pesto van zeekraal. Serveer met gebakken coquilles en waan je op vakantie aan de Italiaanse Riviera!
Portofino
Zie je jezelf al zitten? Op een zonnig terras in de haven van Portofino? Een koel glas pinot grigio, de geur van de zee en op je bord een explosie van ziltige smaken. De zoutige pecorino maakt deze pesto helemaal af. Serveer dit gerecht – dat in 15 minuten op tafel kan staan – aan je vrienden en ze zullen onder de indruk zijn! Geen fan van coquilles? Deze pasta smaakt ook goed met scampi of gamba’s.
Coquilles
Voor coquilles kun je me ’s nachts wakker maken! Een heerlijk en veelzijdig ingrediënt, waarmee ik al vaker lekkere recepten heb gemaakt. Zoals deze coquilles met een crumble van pistache. Of wat dacht je van vegan coquilles, gemaakt van reuze oesterzwam? Coquilles worden ook wel Sint Jacobs schelpen genoemd. Je kunt ze zowel in de schelp als los kopen bij iedere goede vishandel.
Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis voor je op een rij.
Linguine met pesto van zeekraal en coquilles
Linguine met pesto van zeekraal en coquilles
Wat heb je nodig:
- blender of vijzel
Ingrediënten
Aan de slag!
- Maal 100 gram zeekraal, de pecorino en pijnboompitten fijn in de blender of in een vijzel. Voeg zoveel olijfolie toe dat er een smeuïge pesto ontstaat.
- Kook de linguine gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
- Bak de coquilles in ca. 1 minuut per kant gaar in een klontje roomboter. Bestrooi met peper en zout.
- Meng de zeekraal pesto met de linguine, leg op een bord en garneer met de coquilles. Eventueel kun je met de coquilles nog wat extra zeekraal mee bakken en dit bij de pasta serveren.