Een fijne combinatie van smaken in een eenvoudig eenpansgerecht. Deze orzo met spinazie, venkelworst en burrata staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel!
Orzotto
Orzo is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van een zogenaamde orzotto, de snelle en makkelijke variant op risotto. Mijn favoriet is de orzo van La Molisana (te koop bij AH).
Eenpansgerecht
Je hebt met dit gerecht maar weinig afwas, want je maakt het in z’n geheel klaar in één pan. Fan van dit soort gerechten? Je vindt op mijn blog ook een orzotto met tomaat en en een orzotto met garnalen.
Venkelworst
Het lekkerste zijn de venkelworstjes van Brandt & Levie die ik altijd koop via Crisp. Maar als alternatief kun je ook gewone verse worst en een theelepel venkelzaad gebruiken.
Orzo met spinazie, venkelworst en burrata
Orzo met spinazie, venkelworst en burrata
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 300 gram orzo
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 250 gram verse worst
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 bol burrata
- 400 gram verse bladspinazie
Aan de slag!
- Snipper de ui.
- Verhit de olie in de hapjespan en bak glazig. Verwijder de velletjes van de worsten en bak rul. Voeg de venkelzaad en orzo toe en bak kort mee.
- Verhit 400 ml water in een waterkoker of pannetje. Voeg het kokend water toe aan de orzo en laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
- Schep af en toe om en voeg eventueel extra water toe als het te hard gaat. Doe in de laatste minuut de spinazie er in delen bij en laat slinken.
- Verdeel de orzotto over de borden en verdeel hier de bol burrata over.