Home » Orzo met spinazie, venkelworst en burrata
Orzo met spinazie

Orzo met spinazie, venkelworst en burrata

Een fijne combinatie van smaken in een eenvoudig eenpansgerecht. Deze orzo met spinazie, venkelworst en burrata staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

orzo met spinazie

Orzotto

Orzo is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van een zogenaamde orzotto, de snelle en makkelijke variant op risotto. Mijn favoriet is de orzo van La Molisana (te koop bij AH).

eenpersoonsmaaltijd orzotto met tomaat

Eenpansgerecht

Je hebt met dit gerecht maar weinig afwas, want je maakt het in z’n geheel klaar in één pan. Fan van dit soort gerechten? Je vindt op mijn blog ook een orzotto met tomaat en en een orzotto met garnalen.

Venkelworst

Het lekkerste zijn de venkelworstjes van Brandt & Levie die ik altijd koop via Crisp. Maar als alternatief kun je ook gewone verse worst en een theelepel venkelzaad gebruiken.

orzo met spinazie

Orzo met spinazie, venkelworst en burrata

orzo met spinazie

Orzo met spinazie, venkelworst en burrata

Een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 300 gram orzo
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 250 gram verse worst
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 bol burrata
  • 400 gram verse bladspinazie

Aan de slag!

  • Snipper de ui.
  • Verhit de olie in de hapjespan en bak glazig. Verwijder de velletjes van de worsten en bak rul. Voeg de venkelzaad en orzo toe en bak kort mee.
  • Verhit 400 ml water in een waterkoker of pannetje. Voeg het kokend water toe aan de orzo en laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  • Schep af en toe om en voeg eventueel extra water toe als het te hard gaat. Doe in de laatste minuut de spinazie er in delen bij en laat slinken.
  • Verdeel de orzotto over de borden en verdeel hier de bol burrata over.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*