Home » Italiaanse keuken » Pagina 3

Italiaanse keuken

pasta e fagioli

Pasta e fagioli of pasta fasul

“When the stars make you drool, just like pasta e fasul, that’s amore”. Dean Martin zong het al, pasta e fagioli is echte liefde. Dit van oorsprong Napoletaanse gerecht staat onder diverse namen bekend. Pasta e fagioli, pasta fazool en pasta fasul. Ik geef je het recept voor dit heerlijke […]

orzotto met garnalen

Eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe […]

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe […]

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo – comfort food met 3 ingrediënten

Fettuccine Alfredo is onder deze naam een wereldberoemd gerecht in Amerika. Het oorspronkelijke gerecht werd weliswaar gemaakt door een Alfredo, maar het gerecht heette toen gewoon pasta al burro e parmigiano (pasta met boter en Parmezaanse kaas). Een oh zo ongezond maar ook heerlijk comfort food recept. Moet kunnen af […]

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Risotto is heerlijk comfortfood! Ik maak het alleen veel te weinig. Want iedere keer als we weer zitten te smullen van een bord risotto met paddenstoelen zeggen we ‘moeten we echt vaker maken’!  Risotto is een bewerkelijk gerecht Risotto staat een beetje bekend als lastig en bewerkelijk. Niets is echter […]

gnocchi met oesterzwammen

Gnocchi met oesterzwam en truffel

Gnocchi, je houdt ervan of je vindt het niks. Ik ben dol op die heerlijke zachte aardappelkussentjes, helemaal als ze zelfgemaakt zijn. Echt comfortfood wat mij betreft. En een heerlijke basis voor de lekkerste gerechten, zoals deze vegetarische gnocchi met oesterzwam en truffel! Gnocchi Gnocchi (spreek uit njokkie) is een […]

risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

Risotto, ik ben er dol op. Maar aangezien mijn man geen fan is, maak ik het niet zo vaak als ik zou willen. Het is niet echt handig om één portie klaar te maken en het is ook geen gerecht dat je de volgende dag opwarmt. Gelukkig heb ik in […]

Siciliaanse amandelkoekjes

Siciliaanse amandelkoekjes

Deze zachte amaretti koekjes, ofwel Siciliaanse amandelkoekjes, zijn niet alleen heerlijk om te eten maar ook nog eens super eenvoudig om te maken! Ik leerde het – lang geleden – van mijn Italiaanse au-pair ‘moeder’. Glutenvrij Ook handig om te weten: deze koekjes zijn volledig glutenvrij, omdat er verder geen […]

Saliepesto

Saliepesto maken

Wij eten graag pasta met pesto. Vaak in combinatie met kip en rucola. Het staat in een handomdraai op tafel en het is gewoon super lekker. Pesto kun je kopen, maar ook eenvoudig zelf maken. Je proeft echt het verschil! En je kunt leuk experimenteren met soorten kruiden, noten en […]