Home » Italiaanse keuken » Pagina 5

Italiaanse keuken

gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

Ik ben fan van gnocchi! Heerlijk Italiaans comfortfood, met gorgonzola uit de oven of eenvoudig met boter en salie. Gnocchi maak je van aardappel (of met pompoen!) maar deze gnocchi alla romana wordt gemaakt van tarwegriesmeel. Tarwegriesmeel Tarwegriesmeel, griesmeel van grof gemalen tarwe, wordt in Nederland ook wel verkocht onder […]

linguini met verse zwarte truffel

Linguine met verse zwarte truffel

Goed eten behoeft vaak maar weinig ingrediënten. Dat weten de Italianen als geen ander. Verse zwarte truffel is van zichzelf al zo’n smaakmaker, daar moet je niet teveel poespas aan toevoegen. Deze linguine met verse zwarte truffel is klaar in een handomdraai en een godenmaal! Truffeljacht Een truffel is een […]

orzo caprese

Orzo caprese, een heerlijke maaltijd (pasta)salade!

Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo caprese bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de […]

verse ravioli met ricotta

Verse ravioli met ricotta, walnoot en salie

Wat is er lekkerder dan ravioli? Zelfgemaakte verse ravioli! Naast het feit dat het ontzettend leuk is om te doen, en je de vulling helemaal zelf kunt bepalen, is verse ravioli ook gewoon ontzettend lekker. Ik maakte verse ravioli met ricotta, walnoot en salie! Pasta De verhoudingen van de pasta […]

Pasta pollo con limone e basilico

Pasta pollo e limone con basilico

Vinden jullie het ook altijd zo’n klus om een basilicumplantje in leven te houden? Oh had ik maar een tuin. Heerlijk om er af en toe een paar blaadjes verse basilicum te plukken voor op een ciabatta met tomaat en mozzarella of voor de pastasaus. Gelukkig gaat er zo een […]

pappardelle al ragu

Pappardelle al ragu

Klassieker Italiaans dan dit krijg je het niet, een veel lekkerder ook niet denk ik. Ragu is een traditonele Italiaanse pastasaus van stoofvlees in tomaten. Oregeno, scheut wijn erbij en lekker een paar uurtjes sudderen. Combineert goed met diverse pastasoorten, maar pappardelle al ragu zijn toch het lekkerst! Ragu Ragu […]

pompoengnocchi

Pompoengnocchi met paddenstoelen

De pompoenrecepten vliegen je in deze tijd van het jaar om de oren. Op mijn blog vind je echter maar drie recepten. Een soepje, een stoof en een bladerdeegtaartje. En die laatste twee zijn van mijn gastbloggers. De reden? Ik maak er mijn twee mannen niet echt blij mee. En […]

affogato

Affogato: een lekker, snel een eenvoudig toetje!

Zoals veel Italiaanse gerechten kenmerkt ook dit toetje zich door een combinatie van weinig maar goede ingrediënten. Affogato betekent letterlijk ‘verdronken’ en staat voor ijs dat verdrinkt in koffie. Een heerlijk zomers toetje! Klassieke affogato De klassieke versie van de affogato maak je met slagroomijs en sterke espresso. Niets meer […]

Caesar pastasalade

27x de lekkerste pastasalades!

Vandaag – 1 juli – schijnt het de dag van de pastasalade te zijn. Op zich geen verkeerde timing, want een pastasalade gaat er in de zomer altijd wel in. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of als (vega) bijgerecht bij de bbq. Ik vroeg mijn collega foodbloggers […]

Gnocchi met paddenstoelen en salie

Gnocchi met paddenstoelen en salie

Gnocchi, je houdt ervan of je vindt het niks, er is meestal geen tussenweg. Ik vind ze heerlijk! En gelukkig Bodhi ook, dus eten we ze graag wanneer Peter moet werken (je raadt het al, hij blieft ze niet…). Deze variant van gnocchi met paddenstoelen en salie staat in 10 […]