Klassieker Italiaans dan dit krijg je het niet, een veel lekkerder ook niet denk ik. Ragu is een traditonele Italiaanse pastasaus van stoofvlees in tomaten. Oregeno, scheut wijn erbij en lekker een paar uurtjes sudderen. Combineert goed met diverse pastasoorten, maar pappardelle al ragu zijn toch het lekkerst!
Ragu
Ragu is in Italië een typische vleessaus. Afhankelijk van de streek varieert vaak het soort vlees dat gebruikt wordt. Maak gerust een dubbele portie, en vries de saus in. Heb je altijd een heerlijke homemade maaltijd op tafel staan in een handomdraai! Ook lekker: bolognesesaus!
Papardelle
Pappardelle is een pastasoort van lange brede linten pasta (ca. 1 cm). Breder dan tagliatelle. Het komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord pappare, wat opslokken betekent. Kun je geen pappardelle vinden (de Cecco heeft lekkere!) gebruik dan tagliatelle (die zijn zo’n 0,7 cm breed).
Pappardelle al ragu
Wat heb je nodig (4 personen)
- 650 gram sukade of magere runderlappen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram spekblokjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 375 ml rode wijn
- 1 blik (425 ml) gepelde tomaten (bij voorkeur die van Mutti)
- 250 gram pappardelle gedroogd (of 500 gram verse)
- Peper en zout
- Olijfolie
Extra: Parmezaanse kaas
Snijd de ui in in ringen en hak de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan. Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook en spekjes toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg de wijn, tomaten en oregano toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat rustig en uurtje of 3 sudderen. Het laatste uur mag het deksel van de pan, zo dikt de saus nog wat in. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de pappardelle en versgeraspte Parmezaanse kaas.