Ik ben dol op paprika, het is denk ik wel mijn favoriete groente. Eén van de gerechten met paprika die hier regelmatig op tafel komt is pasta met paprikapesto en burrata. Een dubbele dosis paprika, want zowel in de pesto als in het gerecht zelf vind je paprika!
Paprikapesto
Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk en je kunt heerlijk variëren met zowel de kruiden of groente als de noten en de kaas. Voor de paprika pesto rooster ik de paprika’s in de oven. Dat doe ik vaak al in de middag, zo heb ik in de avond het eten binnen een kwartiertje op tafel staan.
Paprika’s roosteren
Paprika’s rooster je eenvoudig in de oven. Kook je op gas? Dan kun je de paprika’s ook in het vuur van je gasfornuis roosteren. Houd ze met een vork rondom in het vuur totdat het vel zwart geroosterd is. In de oven is het echter wel zo makkelijk!
Burrata bestaat al lang maar je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen in recepten. Het is dan ook ontzettend lekker. Burrata is mozzarella gevuld met een mengsel van room en stukjes wrongel. De vulling wordt stracciatella genoemd en is ook los te koop (ook heel lekker!).
Pasta met paprikapesto en burrata
Pasta met paprikapesto en burrata
Ingrediënten
Voor de pesto:
- 4 rode paprika's
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 40 gram pijnboompitjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
Voor de pasta:
- 400 gram pasta naar keuze
- 2 paprika's geel en oranje
- 150 gram gerookte spekblokjes
- Parmezaanse kaas geraspt, naar smaak
- 1 bol burrata
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vier rode paprika's in tweeën, verwijder de zaadlijsten en het witte gedeelte. Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en grill ze in de oven voor ca. 30 minuten. Haal uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Na ca. een half uur kun je nu gemakkelijk het vel verwijderen.4 rode paprika's
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de paprika, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes in een keukenmachine of blender en maal fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt.100 gram Parmezaanse kaas, 40 gram pijnboompitjes, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie
- Snijd de twee overige paprika's in repen.2 paprika's
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.400 gram pasta
- Bak de spekblokjes knapperiger, voeg halverwege de reepjes paprika toe. Giet de pasta af, doe bij de spekjes en paprika in de pan en voeg de paprikapesto toe.150 gram gerookte spekblokjes
- Bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak. Verdeel de bol burrata over de borden.Parmezaanse kaas, 1 bol burrata