Pasta pesto is in ons huishouden en populair en makkelijk te maken gerecht. De meest bekende is natuurlijk de ‘gewone’ pesto van basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, maar er zijn nog zo veel meer varianten mogelijk! Vandaag deel ik zes lekkere pesto recepten met je!
Pesto recepten
Pesto – voluit eigenlijk pesto alla Genovese – komt (zoals de naam al zegt) oorspronkelijk uit Genua. Het wordt gemaakt van olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino of Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De ingrediënten worden gestampt in een vijzel. Daar komt ook de naam vandaan, pesto betekent ‘gestampt’ in het Italiaans. Meer lezen over de geschiedenis van pesto? Ik maakte ook een handige pesto infographic, waarmee je zelf aan de slag kunt om variaties te maken.
Pistache pesto recept
Begin ik gelijk met één van mijn favorieten: de pistache pesto. Eigenlijk grotendeels gebaseerd op het traditionele recept, maar dan met pistachenoten (ongezouten en gepeld). Helaas niet minder duur, wel heel erg lekker! Ga naar het recept voor pistache pesto.
Groene asperge pesto recept
Van een heuse Italiaanse chefkok leerde ik online (het was Corona tijd) deze groene asperge pesto maken. In een heerlijk gerecht met verse pappardelle, gekonfijte tomaten en basilicum burrata. Een lekkere variatie! Ga naar het recept voor asperge pesto.
Zeekraal pesto recept
Liefhebbers van vis moeten zeker eens deze zeekraal pesto proberen. Verrukkelijk in een gerecht met coquilles. Ga naar het recept voor zeekraal pesto.
Paprika pesto recept
Ik ben dol op paprika! En dus ook op deze paprika pesto. De paprika’s grill je in de oven voor je ze verwerkt in de pesto. In het gerecht dat ik ermee maak verwerk ik ook nog paprika’s. Dubbele paprika pret dus! Ga naar het recept voor paprika pesto.
Pesto bianco recept
Wist je dat er ook witte pesto bestaat? De zogenaamde ‘pesto bianco’. Het wordt gemaakt van gegrilde artisjokken, ricotta en walnoten. Lekker! Ga naar het recept voor pesto bianco.
Saliepesto recept
Wie wel eens zelf salieplantjes kweekt weet dat het groeit als onkruid. Heerlijk bij de saltimbocca, maar wat doe je verder met die enorme oogst? Nou, pesto maken dus! Ga naar het recept voor saliepesto.
Ken jij nog meer lekkere pesto recepten? Deel ze vooral hieronder in de reacties!