Home » Risotto met garnalen en zeekraal
risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

Risotto, ik ben er dol op. Maar aangezien mijn man geen fan is, maak ik het niet zo vaak als ik zou willen. Het is niet echt handig om één portie klaar te maken en het is ook geen gerecht dat je de volgende dag opwarmt. Gelukkig heb ik in zoonlief een partner in crime gevonden, dus als Peter een avond buiten de deur werkt, komt bij ons risotto op tafel. Zoals deze heerlijke risotto met garnalen en zeekraal.

risotto met garnalen en zeekraal

Vis

Want vis, daar houdt mijn man dus ook niet van. Lastige eter hé. Gelukkig blijft hij eigenlijk bij deze twee dingen. Bodhi is – net als ik – dol op vis, schaal- en schelpdieren. Garnalen in combinatie met de romige risotto, de frisse citroen en de zilte zeekraal zijn voor ons beiden een echte traktatie. Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis op mijn blog voor je op een rij!

truffelrisotto

Risotto maken

Het is een fabel dat risotto maken moeilijk is. Je moet er alleen bij blijven, hetgeen het eigenlijk tot een heel ontspannen klusje maakt. Glaasje wijn erbij, beetje roeren en de dag van je af laten glijden! Op mijn blog vind je ook nog een recept voor truffelrisotto, risotto met gele tomaten en scampi en risotto-ballen!

risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

De combinatie van de romige risotto, de zoetige garnalen, de zilte zeekraal en de frisse citroen is gewoonweg goddelijk!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje vis
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram grote rauwe garnalen
  • 100 gram zeekraal
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 50 gram parmezaanse kaas vers geraspt

Aan de slag!

  • Breng een liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Zet op een laag vuur.
  • Snipper het uitje en bak deze in een ruime hapjespan een paar minuutjes aan in 25 gram roomboter. Voeg de risotto rijst toe en bak nog twee minuutjes tot de korrels glazig zijn.
  • Giet de wijn erbij en roer totdat deze door de rijst is opgenomen. Voeg een flinke soeplepel bouillon toe en roer weer rustig totdat deze grotendeels is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, in zo'n 20 minuten. 
  • Tegen het einde van de kooktijd bak je in wat olijfolie de garnalen en zeekraal in een koekenpan op middelhoog vuur gaar in ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rasp de helft van de citroen en knijp uit. Snijd de andere helft in plakjes of partjes.
  • Neem de risotto van het vuur en roer er de citroenrasp, sap, 25 gram roomboter en de Parmezaanse kaas door. Laat nog een minuutje staan met het deksel op de pan en roer er dan de garnalen en zeekraal door.
  • Serveer direct met de plakjes/partjes citroen.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto met garnalen en zeekraal
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wat een leuke website Anne Marie! Was er voor het eerst, ben ook kookfanaat, had 35 jaar een kookclub bij Henk Savelberg tot hij naar Thailand vertrok. Ik werkte voor de club de recepten uit en heb ook de recepten voor het boekje “ jongeren koken met Henk Savelberg” uitgewerkt. Nu bezig alle recepten en tips van Henk en alle souschefs die ik voorbij zag komen uit te zoeken en overzichtelijk op te slaan, leuk maar veel werk. Tip van een souschef die bij Da Roberto had gewerkt: risotto tot aan de laatste scheut bouillon, uitspreiden en afkoelen, opwarmen in de resterende bouillon en afmaken(mantecare).
    Met culinaire groet,
    Tonny.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*