Saltimbocca is één van mijn favoriete vleesgerechten. Maar omdat ik niet iedere dag kalfsoester eet of kan betalen, maak ik ook graag deze betaalbare variant. Saltimbocca van kip is heel erg lekker en staat binnen 20 minuten op tafel!
Saltimbocca
Saltimbocca alla Romana is de naam van het originele gerecht. De betekenis van saltimbocca is letterlijk ‘spring in de mond’. Het is een klassiek gerecht uit de Romeinse keuken, vandaar de ‘alla romana’, op Romeinse wijze.
Saltimbocca van kipfilethaasjes
Het kipfilethaasje is het binnenstuk van de filet. Veelzijdig en klein van formaat, daardoor ideaal voor snelle bereiding. Lekker mals, en binnen een paar minuten klaar.
Salie
Voor dit gerecht heb je verse salieblaadjes nodig. Blaadjes over? Ik bewaar deze in een boterhamzakje in de vriezer.
Saltimbocca van kip
Saltimbocca van kip
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 300 gram kipfilethaasjes ca. 8 stuks
- 16 blaadjes verse salie
- 8 plakjes Parma of Serano ham
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 gram roomboter
- 100 ml droge witte wijn
Aan de slag!
- Leg de kipfilethaasjes op een snijplank en bestrooi aan beide kanten met peper en zout.300 gram kipfilethaasjes
- Leg op elk stukje 2 blaadjes salie en omwikkel met de ham. Zorg dat de salie onder de ham geklemd zit.16 blaadjes verse salie, 8 plakjes Parma of Serano ham
- Snipper het sjalotje.1 sjalotje
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in vijf minuten lichtbruin en gaar (keer halverwege). Neem de kip uit de pan en leg op een (verwarmd) bord.1 eetlepel olijfolie
- Verhit de boter in de pan, schraap de aanbaksels los en fruit het sjalotje een paar minuten. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten inkoken.75 gram roomboter, 100 ml droge witte wijn
- Leg de kipfilethaasjes terug in de saus en verwarm nog een minuutje mee.
- Serveer twee haasjes per persoon en overgiet met wat van de wijnsaus.