Dit is mijn to go pasta wanneer ik snel klaar wil zijn maar toch extreem lekker wil eten! Deze snelle pasta met gamba’s is klaar binnen 10 minuten en je eet je vingers erbij op.
Gamba’s
Gamba’s zijn eigenlijk geen garnaalsoort, maar een verzamelnaam voor verschillende tropische reuzezeewatergarnalen. De meest gebruikte is de black tiger garnaal, ook wel tijgergarnalen genoemd en de vannamei garnaal (witpootgarnaal). Rauw zijn de tijgergarnalen grijs van kleur, maar eenmaal verwarmd kleuren ze roze! Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij!
Gamba met staartje
Bij mijn Hoogvliet supermarkt hebben ze een soort van ‘zeevruchtenbar’ waar je zelf allerlei zeevruchten in een bakje kunt scheppen. Ze hebben daar heerlijke tijgergarnalen die wel zijn schoongemaakt maar waar het staartje nog aan zit. Mijn favoriet! Omdat er geen groente in deze pasta zit (okay, de ui) serveer je hier het liefst een grote groene salade bij, met een lekkere frisse dressing als tegenhanger van de romige gamba roomsaus.
Snelle pasta met gamba’s
Wat heb je nodig (hoofdgerecht, twee personen):
Ingrediënten
- 200 gram linguini (of andere pasta naar keuze)
- 250 gram gamba’s (ontdooid)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Klontje roomboter, ca. 25 gram
- 200 ml slagroom
- Zout en peper
- Peterselie, grofgehakt
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers. Smelt de roomboter in een grote koekenpan en fruit de uitjes ca. 3 minuten. Voeg de gamba’s en de knoflook toe en roerbak zo’n 3 minuten totdat de gamba’s gaar zijn.
Doe de pasta in de pan met kokend water en kook beetgaar. Linguini hebben maar een kooktijd van 4 minuten.
Doe de room bij de gamba’s, zet het vuur hoog en laat de saus zo’n 3-4 minuten inkoken terwijl de pasta kookt. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en doe bij de saus in de pan. Garneer met grofgehakte peterselie.