Als ik heel eerlijk ben: ik koop zelden tot nooit (meer) kookboeken. Vroeger wel, het heeft mijn passie voor koken echt tot leven gebracht. Maar tegenwoordig doe ik mijn inspiratie op op straat, in restaurants en op social media. Maar toen ik ‘Het kookboek van Nederland’ onder ogen kreeg ging […]
(Kook)boek
Review kookboek ‘Mangiamo!’ + recept brioche met pistache-ijs
Ik ken Sarah al heel wat jaren. Deze knappe Belgisch-Italiaanse leerde ik kennen als collega foodblogger. Inmiddels heeft Sarah al veel meer dan dat op haar conto staan! Van tv-programma’s op Njam tot het starten van de eerste Pasta Academy in België en Nederland. En nu dus dit heerlijke kookboek […]
Siu mai uit ‘Dim Sum & Dumplings’ van Karin Lei
Dim Sum, gyoza, dumplings, ik ben dol op Aziatisch streetfood! Gyoza maakte ik al meerdere malen zelf, en nu wilde ik mij eens aan siu mai dumplings wagen. Siu Mai zijn waarschijnlijk de meest populaire en bekendste dim sums ter de wereld. Het perfecte recept vond ik in het boek ‘Dim Sum […]
Boekreview ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn’
Ik hou van het lezen van thrillers en ik hou van koken. Dan moest ik het boek ‘Het zal nooit meer kaviaar zijn‘ wel goed vinden! En dat was gelukkig ook zo. Een heerlijke en spannende roman, waar je trek van krijgt! Marja West en Anna Bontekoe Het boek is […]
Okonomiyaki van Wagamama your way
Ik ben zo blij dat we sinds kort in Den Haag (okay, Leidschendam, bijna Den Haag) ook een Wagamama restaurant hebben. In The Mall of the Netherlands kan ik nu ook genieten van de heerlijke gyoza’s, bang bang shrimps en de okonomiyaki van Wagamama! Wagamama your way Geen Wagamama in […]
Lente-uipannenkoekjes uit Wereldwijd Borreltijd
Over haar eerste kookboek ‘Borreltijd‘ was ik al super enthousiast. Maar in Wereldwijd Borreltijd heeft Susan Aretz zichzelf toch weer weten te overtreffen! Ik vertel je er meer over en ik maakte het recept voor heerlijke lente-uipannenkoekjes! Wereldwijd Borreltijd Borrelen, het is één van mijn favoriete bezigheden. Een tafel of […]
Hongaarse goulash uit ‘Met mes & stokjes’
Het was in 2020 één van de laatste events voor corona echt uitbrak en alles op slot ging: de lunch thuis bij Mascha Lammes en Ronald Giphart, ter ere van de lancering van hun kookboek ‘De wereld Thuis’. Meer dan anderhalf jaar verder – en nog steeds niet coronavrij helaas […]
Het Nederlands bakboek en recept Duivekater
Het is de afgelopen maanden een feest voor liefhebbers van culinaire geschiedenis. Na het fantastische ‘Trek’ van Charlotte Kleyn belandde Het Nederlands Bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra in mijn brievenbus. Met als ondertitel: recepten en historische verhalen voor de thuisbakker. Het Nederlandse bakboek – Winnaar Kookboek van het jaar Het Nederlands […]
Review Trek – eten onderweg – toen en nu
Als ik toen ik jong was had geweten wat ik nu weet, was ik net als Charlotte Kleyn culinair historica geworden! Een beroep waarin je passie voor eten en geschiedenis samenkomt, wat wil je nog meer? Gelukkig deelt Charlotte die passie met mensen zoals ik in haar boek Trek, eten […]
Cook the mountain, uniek kook- en koffietafelboek
De regio Zuid-Tirol in Italië vertegenwoordigt voor mij ’the best of both worlds’. Als groot liefhebber van zowel Oostenrijk als Italië (land, cultuur en keuken) vind je hier alles wat je hartje begeert. De prachtige Dolomieten, de meest geweldige bergpassen, appelgaarden tot zover het oog strekt, en de verrassende keuken. […]