Morgen start de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april) met als thema ‘Verboden vruchten’. Koop je deze week voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken dan krijg je het boekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar “Makkelijk leven”, geschreven door Herman Koch. Ik zet voor jullie de leukste en lekkerste kookboeken van de afgelopen tijd op een rij. Er staat er vast wel eentje bij die niet in jouw kast en keuken mag ontbreken!
Bon Appetit – Francois Régis-Gaudry
De ondertitel van dit (loodzware en grote) boek zegt eigenlijk alles: een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken. Ik ben er nu in bezig en het is echt een fantastisch boek om er steeds weer even bij te pakken. Veel geschiedenis, achtergronden, feiten, cijfers, verhalen. Francois is culinair journalist en presenteert al jaren een radioprogramma over koken op zondagochtend. Een must voor iedere liefhebber!
Reishonger – Sabine Koning
Dit boek is nog niet te koop (verschijnt op 4 april) maar kun je wel vast reserveren. In haar tweede boek neemt foodblogger Sabine Koning (Ohmyfoodness) je – aan de hand van haar favoriete internationale recepten – mee op een culinaire wereldreis.Van de skipistes in Oostenrijk tot de eetstalletjes in Bangkok. Ik ben heel benieuwd naar dit boek!
Brood – Robèrt van Beckhoven
Heb jij ook zo genoten van de gelijknamige tv-serie bij omroep Max? Niemand weet zo gepassioneerd over brood te vertellen als meesterbakker Robèrt. In dit boek word je als lezer nogmaals door Robèrt meegenomen naar bijzondere broodplekken in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zweden
Heel Holland bakt met Annemarie
Zeg je Robèrt dan zeg je Heel Holland bakt. De winnares van 2016 heeft onlangs haar eigen kookboek uitgebracht. Naamgenoot Annemarie laat hierin niet alleen haar winnende recepten (denk aan die spectaculaire spekkoek) zien maar ook heerlijke toegankelijke en praktische taarten en koekjes. Heel Holland bakt lekker door!
Welk kookboeken heb jij nog op je verlanglijstje staan?
Mooi lijstje! Ik ben ook heel benieuwd naar het eerste kookboek van het blad ‘Foodies’ en mijn all time favourites zijn de Zilveren Lepel bijbels