Wanneer je voor de presentatie van een nieuw kookboek wordt uitgenodigd om bij de auteurs thuis te komen lunchen, dan is dat best bijzonder. Maar met een naam als ‘De Wereld Thuis’ konden Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes bijna niet anders. Thuis in Utrecht aan de keukentafel dus!
Ronald Giphart
Ronald Giphart is vooral bekend door zijn romans, waaronder bestsellers als ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’. Maar inmiddels maakt hij ook naam als kookschrijver. Zijn culinaire stukken verschijnen in verschillende kranten en zijn gebundeld in het boek ‘Smakelijk!’. Maar vooral houd hij van lekker eten!
Mascha Lammes
Mascha publiceerde al eerder twee kookboeken: ‘Vurrukkulluk’ en ‘Wereldbroodjes’. Mascha is dan ook het culinaire brein achter dit nieuwe kookboek.
De Wereld Thuis
Bijzondere ontmoetingen en ervaringen hebben geleid tot de heerlijke verhalen en recepten in dit boek. Een herinnering aan een verjaardagsdiner, churros bij een Franse oliebollenkraam, patatas bravas van de Spaanse camping en een auberginegerecht van een leraar Italiaans. Alles even lekker en goed uitvoerbaar! En ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een verhaal van de hand van Ronald.
Lunch
Aan de keukentafel bij Mascha en Ronald in Utrecht mocht ik maar liefst vijf gerechten uit dit boek proeven. We begonnen met een Tom kha kung (Thaise garnalensoep) gevolg door een wrap met Mexicaanse carne quisada. Daarna kwamen grote schalen labneh met salade op tafel, popcornfalafel en zacusa, een heerlijk smeersel van puntpaprika en aubergine. Erbij zelfgebakken pita broodjes. Oh die popcornfalafel, wat was dat lekker!
Of dat nog niet genoeg was kregen we nog een kom vol heerlijke butter chicken curry en tot slot koffie met baklava.
Zeventig keer bijzonder lekker in De Wereld Thuis
In dit boek staan 70 bijzonder lekkere recepten. Waarvan ik er tenminste drie zeker nog een keer ga maken: die baklava, butter chicken curry en de popcornfalafel! Het recept van de verrukkelijke butter chicken curry komt binnenkort ook op mijn blog.
Het boek is hardcover, heeft 224 blz. en kost € 24,99. Een aanrader!