Laat ik vooropstellen dat ik helemaal niet neerkijk op alle pakjes en zakjes in de supermarkt waarmee veel mensen vandaag de dag ‘koken’. Het is handig (alles zit erin), biedt inspiratie (wat moeten we nu weer eten) en geeft mensen een kijkje in de keukens van verschillende landen (Madras, Boboti, Chimichurri). Maar als ik eerlijk moet zijn dan weet ik ook wel dat alles uit zo’n pakje a) duur is en b) lang niet zo lekker smaakt als zelfgemaakt. Jaren was voor mij de lasagna van Knorr het summum van ‘Italiaans’ en lekker. Maar sinds ik zelf lasagne maak weet ik pas echt wat lekker is. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld moussaka of boboti.
Koken met Karin zonder pakjes en zakjes
Een leuk boek dat je op weg kan helpen naar zelf en lekker koken is het boek “Koken met Karin zonder pakjes & zakjes”. Karin Luiten heeft een wekelijkse rubriek in Trouw, een ontzettend leuke blog en schrijft razend populaire kookboeken. In dit boek, en ook in haar wekelijkse rubriek, ontrafelt ze vaak de ingrediënten van zo’n kant-en-klaar pakje of zakje en laat vervolgens zien hoe je dit ook zelf kunt maken. Mét verse ingrediënten en zonder smaakversterkers, conserveermiddelen of E-nummers.
Het boek is helder geschreven, leuk geïllustreerd en met mooie foto’s. Echt een aanrader! Direct bestellen? Klik hier!
Website Koken met Karin
Blog van Koken met Karin