In deze barre tijden waarbij iedereen zoveel thuis moet blijven, zijn mooi weer en BBQ eigenlijk een van de weinige “troost activiteiten” die nog overblijven! Het nieuwe BBQ boek “We Can BBQ” daagt met 52 geweldige recepten iedereen uit om het vuur aan te steken. En bijvoorbeeld deze grilled Caesar salad te maken!
Koken op vuur
Toen de eerste mens zich het vuur meester maakte, werd alles anders. Koken op open vuur. Om eten beter verteerbaar, langer houdbaar en vooral veel smaakvoller te maken. Stel je voor… een kunstvorm die zich duizenden jaren heeft kunnen ontwikkelen.
Het gasfornuis, de magnetron en Thuisbezorgd.nl hebben ons tegenwoordig verwijderd van waar het ooit allemaal mee begon: het open vuur. Het boek We Can BBQ is dan ook en ode aan de geur, smaak, spanning, sensatie, saamhorigheid en vooral het plezier van koken op vuur.
52 niet alledaagse recepten
Het boek is geschreven door een team van enthousiaste BBQ-ers die hun meest favoriete maar zeker niet alledaagse recepten delen. Voor ieder weekend een recept!
Het boek is vlot en met de nodige humor geschreven. De foto’s en de recepten nodigen echt uit om aan de slag te gaan! Uniek is de toevoeging van een QR code bij een aantal vleesrecepten waarmee je eenvoudig het recept kunt “veganizen”. Of andersom: vega recepten kunt “carnivorniceren”.
Challenge
The Bastard daagt iedereen in Nederland uit om zijn of haar beste bbq recept te delen. Iedere week plaatsen zij een challenge-recept online. Maak dit recept anders, beter, spannender of lekkerder en deel een foto en korte beschrijving op Facebook of Instagram met de hashtags #wecanbbq #bbqchallenge en #thebastardnl. Iedere maand zijn er mooie prijzen te winnen.
We can BBQ!
Van The Bastard mag ik een lekker recept uit het boek met jullie delen. Ik koos voor de grilled Caesar salad. Bij een goede BBQ hoort immers ook een goede salade. De rokerige smaak van de BBQ geven een extra dimensie aan deze klassieker van Romaine sla, Parmezaanse kaas en kip. Was jij al bekend met de geschiedenis van de Caesar salade? En misschien vind je deze caesar salade op een stokje ook wel een leuk idee!
Het boek We Can BBQ verkrijgbaar in sommige boekhandels en BBQ verkopende winkels zoals Intratuin voor € 16,95
Grilled Caesar salad
Wat heb je nodig ( 4 personen)
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- Teentje knoflook
- 4 ansjovisfilets
- 1 eierdooier
- Sap van een halve citroen
- 120 ml. olijfolie
- Parmezaanse kaas
- 4 sneden brood (ciabatta bijvoorbeeld)
- 3 kroppen romaine sla klein
- Zout en peper
Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie en sla plat met een deegroller of zware pan. Bestrooi met zout en peper en grill gaar op de BBQ. Snijd in repen.
Knijp de knoflook uit in een kom. Voeg de ansjovis toe en prak door elkaar met een vork. Met een vijzel kan ook. Voeg het eigeel toe en meng goed door. Voeg het citroensap toe en schenk er vervolgens de olijfolie gelijkmatig bij.
Grill nu het brood en de in vieren gesneden kroppen romaine sla op de bbq tot je mooie grillstrepen hebt.
Maak vier borden mooi op met steeds 3 stukken romaine sla, de kipfilet, het brood en verdeel hierover de dressing. Maak de salade af door er royaal Parmezaanse kaas over te raspen.