Home » Lente-uipannenkoekjes uit Wereldwijd Borreltijd
lente-uipannenkoekjes

Lente-uipannenkoekjes uit Wereldwijd Borreltijd

Over haar eerste kookboek ‘Borreltijd‘ was ik al super enthousiast. Maar in Wereldwijd Borreltijd heeft Susan Aretz zichzelf toch weer weten te overtreffen! Ik vertel je er meer over en ik maakte het recept voor heerlijke lente-uipannenkoekjes!

Wereldwijd borreltijd

Wereldwijd Borreltijd

Borrelen, het is één van mijn favoriete bezigheden. Een tafel of plank vol hartige hapjes met een drankje, je weekend kan niet beter beginnen. Ik maak dan ook regelmatig een borrelplank als avondeten! In haar eerste boek deelde Susan Aretz al een heleboel heerlijke hapjes die verder gaan dan een stukje worst, gevuld eitje of toastje brie! In Wereldwijd borreltijd deelt ze recepten uit alle delen van de wereld. Helemaal borrelplank klaar gemaakt! Een reis rond de wereld in 80 bites & drinks is dan ook de aantrekkelijke ondertitel van dit boek.

Wereldwijd borreltijd

Vlees, vis en vega(n)

In het boek vind je een mix aan recepten met vlees, vis en ook veel vega(n). Vaak zijn de hapjes ook vega(n) te maken. De hapjes variëren in moeilijkheid, maar zijn altijd prima maakbaar. En de foto’s doen je watertanden! Naar peking-eend loempia’s, samosa, manchego-kroketjes of labneh. En ook aan het drankje is gedacht, want achterin vind je recepten voor zowel cocktails als mocktails en kombucha. Stel een mooie plank samen (Susan adviseert niet meer dan vijf verschillende gerechtjes te nemen), eventueel met een thema. Ook hiervoor doet zij suggesties met de recepten uit haar boek, zoals de 4th of July plank of de Aziëplank. Met name die laatste ga ik snel een keer maken (die bao buns met crispy miso spek!!).

lente-uipannenkoekjes

Lente-uipannenkoekjes bij de soep

Het recept voor lente-uipannenkoekjes sprak mij gelijk aan! Ik maakte het voor bij de Tom kha kung soep die ik op de planning had (recept volgt nog!). Best nog een lastig receptje, want dat deeg is dus echt heel heel kleverig. Ik paste het recept een beetje aan. Een tip: vet ook je handen in met olie, dat werkt een stuk prettiger! In het Engels worden ze scallion pancakes genoemd. Ze zijn van oorsprong Noord-Chinees maar worden vooral gegeten in Taipee (Taiwan).

lente-uipannenkoekjes

Lente-uipannenkoekjes

lente-uipannenkoekjes

Lente-uipannenkoekjes

Hartige pannenkoekjes, lekker voor bij de soep of borrel!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 1 uur
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Voor de pannenkoekjes

  • 275 gram bloem
  • 200 ml heet water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 lente-uitjes
  • zeezout

Voor de dipsaus

Aan de slag!

  • Meng de zonnebloemolie met de sesamolie.
  • Snijd de lente-ui fijn.
  • Kneed de bloem met het hete water, de zout en het sesamzaad 5 minuten (voeg een beetje extra bloem toe als het deeg te plakkering is) en laat een uur afgedekt rusten.
  • Verdeel het deeg in vier stukken. Vet je werkblad in met zonnebloemolie. Rol een stukje deeg dun uit tot een rechthoek. Vet het in met een kwastje met zonnebloem/sesamolie. Verdeel een vierde van de lente-ui en een snuf zeezout over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een dunne sigaar. Rol deze weer op als een slak. Maak goed plat met je hand (of rol nog wat uit) en vet ook deze bovenkant weer in met een kwastje. Bestrooi met zeezout. herhaal met de andere bolletjes.
  • Verhit in een hete koekenpan wat zonnebloemolie en bak de pannenkoekjes aan beide zijden tot ze goudbruin, gaar en knapperig zijn (ca 2-3 minuten per kant). Snijd de pannenkoekjes in driehoekjes.
  • Serveer met een dipsaus, meng hiervoor de sesamolie, rijstazijn en sojasaus.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor lente-uipannenkoekjes op Pinterest:

lente-uipannenkoekjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Lente-uipannenkoekjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*