Onlangs schreef ik een serie blogposts over eten en drinken in de afgelopen decennia. Door de research die ik hiervoor moest doen ben ik enorm gefascineerd geraakt door de geschiedenis van ons eten. Ik heb zoveel leuke dingen ontdekt! Vorige maand verscheen het boek ‘Toen was koken heel gewoon’ van Lisette Bossert. Dit boek moest ik lezen!
Wat is het?
Voor ‘Toen was koken heel gewoon’ tekent chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over de smaakherinneringen en rol van (lekker) eten in het leven. Elk van de tien gesprekken met bekende of minder bekende Nederlanders is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist. Het boek is een uitgave van Loopvis, bevat 96 blz. en kost € 9,90. Het is verkrijgbaar in de boekhandel of in de leuke webshop van Loopvis, Nozelheden.
En, is het wat?
Het boek is prachtig vormgegeven. De foto’s, opmaak en lettertype dragen allemaal bij aan de nostalgische uitstraling van het boek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de interviews een beetje te kort vond en weinig diepgaand. Dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de vele recepten en nog veel leuker: de artikelen over bijvoorbeeld de opkomst van de halffabricaten, etiquette of serviesontwerpen uit de jaren 50. Een leuk en betaalbaar cadeau dus, voor jong én oud. Al denk ik dat je vooral de 50-plussers onder ons hier erg blij meemaakt.
Dit lijkt me een prima salontafel boek! Bedankt voor het delen 🙂
Graag gedaan 🙂
Klinkt als een mooi boek! 🙂 Fijn om cadeau te geven en te krijgen. Houd deze in gedachten.
Klinkt leuk zeg! En erg leuk vormgegeven voor zover ik kan zien!
En ook een leuk prijsje toch?
Ja die vormgeving maakt het helemaal af!