Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en saté tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]
(Kook)boek
Review ‘Aan tafel met Charles Dickens’
Ik ben al een aantal jaar groot fan van de blog ‘My Inner Victiorian‘. Josephine en ik delen een passie voor geschiedenis. En Josephine in het bijzonder voor de 19eeeuw: de Victoriaanse tijd. Ik was dan ook super blij toen ik haar pas verschenen kookboek ‘Aan tafel met Charles Dickens’ […]
Review ‘Veel lekkers van Anna’ + recept walnootkoekjes
Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij de uitreiking van het Heel Holland Bakt winnaarsboek. Winnares 2019 Anna Yilmaz reikte het eerste exemplaar van haar boek ‘Veel lekkers van Anna’ uit aan minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer. Met een stuk van de heerlijke winnende tulpentaart! […]
Review ‘Proef de zee’ en recept hartige norigranola
Naast het feit dat zeewier ontzettend lekker is, is het ook nog eens hét ingrediënt van de toekomst. Lekker, duurzaam en gezond, wat wil je nog meer? Dat dachten ook Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, die met ‘Proef de zee’ ook jou aan het koken met zeewier […]
Cheesecake- en pindakaaskoekjes uit ‘100 luxe koekjes van eigen deeg’
Koekjeskoning Ellouisa volg ik al heel wat jaren. Je vind op mijn blog zelfs een interview met haar over nostalgie & eten. Dat ze nu haar eigen kookboek ‘100 luxe koekjes van eigen deeg’ heeft uitgebracht is natuurlijk fantastisch. En geheel terecht, want Elisabeth – zoals ze eigenlijk heet – […]
Kwarkbolletjes of Quarkbällchen uit Back!
Ik ben fan van de Duitse keuken. Daarom kon na het geweldige ‘Koch!’ ook de opvolger ‘Back!’ niet in mijn collectie ontbreken. De zusjes Marijne & Liesbeth Thomas zijn er wederom in geslaagd een boek te maken waaruit ik bijna alles wel wil maken. Mijn eerste baksel? De kwarkbolletjes of […]
Kookboekenweek: de leukste kookboeken
Van 10 t/m 18 november is het kookboekenweek. En er zijn weer heel veel mooie kookboeken verschenen de laatste tijd. Ik geef je mijn favoriete top vijf. Een kookboek is ook een leuk cadeau om te geven met de feestdagen. Dus sla vast je slag. Je krijgt er namelijk een […]
Hebben! Recepten uit Wenen van Antonia Kögl
Als ik eerlijk ben vind ik dat er veel kookboeken op de markt verschijnen die weinig toegevoegde waarde bieden. Vaak verbonden aan op dat moment ‘hip & happening’ mensen van internet of tv, bieden ze meestal niet meer als de zoveelste smoothie bowl, bananenbrood of havermoutkoekjes. Gelukkig is daar Recepten […]
De leukste kookboeken om cadeau te doen in december!
Er verschijnen wekelijks nieuwe kook-, bak en barbecueboeken, zelf eten maken is weer helemaal hip & happening. Ik geef je vandaag een overzicht van de – naar mijn bescheiden mening – leukste kookboeken van de afgelopen tijd. Om cadeau te doen, aan iemand die dol op lekker eten is of […]
Restyling Jamie magazine + winactie!
Als echte foodie lees ik natuurlijk graag tijdschriften over koken. Van gratis supermarktbladen zoals Boodschappen en de Allerhande tot glossy magazines als Delicious en Elle Eten. Jamie Magazine liet ik gek genoeg vaak liggen. Toen ik onlangs het geheel gerestylde magazine mocht ontvangen begreep ik ook niet goed waarom. Jamie […]