Home » Review kookboek ‘Mangiamo!’ + recept brioche met pistache-ijs
Mangiamo - brioche met pistache-ijs

Review kookboek ‘Mangiamo!’ + recept brioche met pistache-ijs

Ik ken Sarah al heel wat jaren. Deze knappe Belgisch-Italiaanse leerde ik kennen als collega foodblogger. Inmiddels heeft Sarah al veel meer dan dat op haar conto staan! Van tv-programma’s op Njam tot het starten van de eerste Pasta Academy in België en Nederland. En nu dus dit heerlijke kookboek Mangiamo!

Mangiamo

Mangiamo! is een totaal beleving

Italiaanse kookboeken zijn er natuurlijk legio. Bijzonder echter aan dit kookboek is de totaalbeleving. Want met qr codes naar de bijbehorende kookvideo’s, Spotify playlists, podcasts en vlogs komt het boek tot leven! Sarah reist van provincie naar provincie en deelt niet alleen de lekkerste locale recepten maar ook anekdotes uit haar jeugd, geheime adresjes en muziektips. Zo smaakt je risi en bisi nóg beter bij het afspelen van La Primavera van Vivaldi.

Mangiamo

66 recepten

In het boek vind je 66 recepten, die zoals gezegd typerend zijn voor de regio. Van de heerlijke canederli uit Trentino Alto Adige tot de pijnboompittentaart uit Siena in Toscane. En hoe fantastisch ziet deze ravioli met lopend eierdooier en truffel uit Piemonte er niet uit! Uit Sicilië komt het recept voor brioche met pistache-ijs, een typisch Siciliaans ontbijtgerecht op warme dagen. Een fantastische start van je dag toch? Ik mag het recept met je delen!

Mangiamo! is een hardcover boek met 272 bladzijden.
 

Meer weten over Sarah en haar Pasta Academy?

Mangiamo - brioche met pistache-ijs

Snelle brioche met pistache-ijs

De pistachecrème voor dit recept maakte ik zelf, naar een recept van RutgerBakt. Je kunt het ook kopen bij Dille en Kamille of bij Turkse winkels.

Mangiamo - brioche met pistache-ijs

Snelle brioche met pistache-ijs

Het lekkerste Siciliaanse ontbijt!
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Italiaans
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 bollen vanille-ijs
  • 150 gram pistachecrème
  • snufje fleur de sel
  • 4 zachte brioche broodjes
  • 50 gram gepelde en ongezoute pistachenoten
  • poedersuiker

Aan de slag!

  • Hak de pistachenoten grof en doe ze in een kom. Voeg een snufje fleur de sel toe en hussel.
    50 gram gepelde en ongezoute pistachenoten, snufje fleur de sel
  • Laat het ijs iets zacht worden. Meng het vanille-ijs met de vork met de pistachecrème. Zet eventueel nog even terug in de vriezer als het ijs te zacht geworden is.
    4 bollen vanille-ijs, 150 gram pistachecrème
  • Maak een snede in het broodje en voeg een bol pistache-ijs toe. Rol daarna de zijkanten van het ijs door de gehakte pistachenoten. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct.
    4 zachte brioche broodjes, poedersuiker
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*