Met een kookboek maak je veel mensen blij. Alles met avocado voor je hippe nicht, snelle maaltijden van Jamie voor je dochter die nooit tijd heeft, en voor jezelf natuurlijk de nieuwste van Donna Hay. Ideaal zijn kookboeken over kerst, zodat je de komende weken direct aan de slag kunt. Er zijn de laatste tijd weer heel veel kookboeken verschenen. Dit is mijn top 6 kookboeken voor pakjesavond!
Top 6 kookboeken voor pakjesavond
Borreltijd – Susan Aretz
Borrelen, dat doen we in Nederland graag. Wij willen ook nog weleens de vrijdagavond maaltijd (of die van het weekend) vervangen door een uitgebreide borrelplank. Susan Aretz heeft dat goed begrepen en brengt een fantastisch boek uit over next level borrelhapjes. Die niet moeilijk zijn maar wel net ff dat extra’s hebben. Met thematisch borrelplanken geïnspireerd op steden (zoals Tel Aviv) of de high wine of nordic plank. Dit boek ga ik er de komende maanden nog zeker vaak bij pakken!
Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld – J.F. Mallet
De auteur was jarenlang chef-kok in grote Franse restaurants. Hij weet dus waar hij het over heeft. En het kan dus echt, makkelijk de feestdagen doorkomen en toch indruk maken. Want in dit boek vind je 65 recepten die elk maar 6 ingrediënten hebben en in 4 stappen te maken zijn. Echt iedereen kan het! Van een heerlijke vispaté tot gevulde kalkoen met kokos en kerrie. Terwijl die in de oven staan maak je nog even de chocoladetruffels voor na. Er staan in dit boek wel wat duurdere en bijzondere ingrediënten (denk reuzengamba’s en geglaceerde kastanjes) maar hé, het is tenslotte kerst!
Tasty – taart en toetjes
Ben jij ook altijd zo gefascineerd door de kook- en bakvideo’s van Tasty op Facebook? Ik wel! En met de subtitel ‘All the sweet you can eat’ is deze uitgave over taart en toetjes een must have voor iedere zoetekauw. Naast heerlijke (en prachtige ogende) recepten bevat dit boek ook een hoop tips en trucs. Ik ga deze maand in ieder geval voor de confetti verjaardagssoufflé (ook al ben ik niet jarig!) en de pecannoten roomboter palmiers. December wordt een zoete maand!
Kerst – Donna Hay
De boeken van Donna Hay bevatten traditiegetrouw bewezen succesrecepten en prachtige foto’s. In dit kerstkookboek vind je bekende klassiekers (kalkoen, meringue) maar ook heerlijke moderne varianten. Leer nu eindelijk eens echt goede kalkoen uit de oven te maken en familie en vrienden te verrassen met een spectaculaire trifle. Met stap-voor-stap fotografie en instructies lukt het jou ook!
Aan tafel met Charles Dickens – Josephine/My inner Victorian
Ik schreef al eerder een review over dit leuke kookboekje en noem ‘m hier graag nog een keer. Want hé, A christmas carol, meer kerst kan het niet worden toch? En de prijs is ook nog eens uiterst vriendelijk, dus het perfecte cadeau voor in de schoen!
Gourmetpret met Danny
De meeste Nederlanders kiezen met Kerst voor een avondje gourmetten. Ideaal met kinderen, en iedereen kan eten wat hij of zij lekker vindt, ook de familieleden met allergieën of vegetariërs. Danny Jansen heeft dat goed begrepen en schreef een boek vol gourmetrecepten. En echt niet alleen voor kerst! In Gourmetpret het hele jaar door vind je recepten voor vis- en vleesgerechten, maar ook vegalicious ideeën. In gourmetten met kinderen vind je recepten die kinderen zelf kunnen maken en waar zelfs de slechtste eters blij van worden. En natuurlijk staan er recepten in voor alle extra dingen op tafel, zoals salades, sauzen en kruidenboter!