Barbecueën blijft in Nederland groeien in populariteit. De barbecues worden steeds groter, de gerechten steeds indrukwekkender en we barbecueën het hele jaar door!
Barbecueën het hele jaar, ook in herfst of winter!
En waarom ook niet? Onder een afdakje in de tuin kun je in de herfst of winter prima barbecueën en de gerechten eventueel binnen opeten. Of maak het buiten gezellig met warme plaids, vuurkorven en fakkels. En serveer er glühwein en warme chocolademelk bij! Het zou zonde zijn zo’n gezellige en lekker avond alleen te bewaren voor de zomer!
Het lekkerste vlees
De barbecue is bij uitstek geschikt om groot vlees te bereiden, zoals een heerlijk stuk bavette. In bovenstaand filmpje zie je hoe je dat het beste doet! Bavette wordt in het Nederlands ook wel maanvlees genoemd, omdat het vlees uitgespreid op tafel de vorm heeft van een halve maan. Bavette is afkomstig van Ierse runderen die alle ruimte hebben, en dat proef je! Kwaliteitsrundvlees met een onderscheidende vlezige smaak. Zo naturel al lekker, maar je kunt natuurlijk ook een rub gebruiken.
Ook heerlijk op de barbecue zijn vleessoorten als entrecote en ribeye. Je (kwaliteits)vlees bestel je gemakkelijk en snel bij de online slager!
Vis en vegetarisch barbecueën
Eerder schreef ik al een artikel met een aantal heerlijke visrecepten voor op de bbq. En wat dacht je van deze vegetarische paneerspiesjes? En ook groente als maiskolven en plakken aubergine, courgette en paprika doen het prima op de barbecue.
Bijgerechten bij de barbecue
Wie is er, net als ik, ook zo’n fan van de bijgerechten bij de barbecue? Ik moet altijd uitkijken dat ik – terwijl mijn vlees langzaam gaar wordt op de barbecue – mijzelf niet voleet aan stokbroodjes kruidenboter en pastasalade. Dit is de top 5 van populaire bijgerechten bij de barbecue in Nederland:
- stokbrood
- kruidenboter
- Salade (groente)
- Aardappelsalade
- Fruitsalade
Sausje erbij? Een overzicht van de lekkerste sauzen voor bij de bbq staat ook op mijn blog! En als toetje natuurlijk een heerlijke marshmallow!