Samen met Marjolein van Foodieshavearrived organiseerde ik deze maand voor de tweede keer de Foodbloggerstour Den Haag (lees hier over de vorige tour). Met twintig foodbloggers uit het hele land wandelden (en voeren!) we door Den Haag langs dé hotspots van Den Haag du moment. Want deze mooie stad bruist als nooit tevoren. Iedere week opent er wel weer een nieuwe culinaire hotspot, hotel of winkel. Loop je met ons mee?
De hotspots van Den Haag
Anne+Max kerkplein
Geen beter begin van je wandeling door Den Haag dan bij Anne+Max. Of het nou is voor de perfecte cappuccino (desgewenst ook verkrijgbaar met haver- of kokosmelk) of voor een heerlijke gember-sereh soda met citroentijm. En dan moet je nog kiezen uit alle heerlijke zoete en hartige opties op de kaart. Gelukkig hoefden wij dat niet en kregen we grote borrelplanken vol mini sandwiches, soepjes en cheesecakes. Bij Anne+Max werken ze zoveel mogelijk met biologische en lokale producten.
Kom zeker ook een keer terug voor een ontbijt- of borrelplank!
Anne+Max, kerkplein 4
DOK
Door ons ook wel foodies heaven genoemd. Kitchenaid en SMEG in de snoeperigste kleuren. Alle tools die je nodig hebt, van mes tot plank. Een bakafdeling waar je van gaat kwijlen. En de grootste kookboekencollectie van Den Haag en omstreken. Trek gerust een uur uit om hier naar hartenlust rond te dwalen. Voor ons dit keer onder het genot van een prosecco met kaneellikeur en lemon meringue pie.
DOK is voortgekomen uit een samenwerking van drie grote kookwinkels: Duikelman, Oldenhof en Kookpunt. En het best verkochte artikel in deze winkel? Dat is de spirelli! Je vindt DOK, Home of Cooking, in de prachtige Passage.
Hotel Indigo en brasserie Stocks & Bonds
Ken je dat, van die hotels waarin je wel zou willen wonen? Dat is viersterren boutique hotel Indigo in mijn geval zeker! In dit voormalige pand van De Nederlandsche Bank (1883) zijn alle oude en authentieke elementen op een buitengewoon smaakvolle manier gecombineerd met een modern interieur van leer, staal en kleuren als petrol en okergeel. Denk marmeren muren, hoge glas in lood ramen, mozaïek tegelvloeren.
In de 69 kamers vind je steeds elementen terug uit het verleden van het pand, van een kluis als minibar tot een muurschildering van Frans Hals op het 10 gulden biljet.
In de vroegere kasafdeling vind je Brasserie Stocks & Bonds (met een eigen ingang). Hier eet je internationale klassiekers met een lokale twist. En drink je één van de heerlijke signature cocktails. Mét uitzicht op paleis Noordeinde. Dag buurman!
De mooiste ruimte van dit hotel is gelokaliseerd in de kelder. Bij de oude kluis bevindt zich een bar die geheel is ingericht in de stijl van de roaring twenties in New York. Met een gin & tonic in de hand kan ik hier de hele avond wel blijven!
Hotel Indigo, Noordeinde 33
Tapisco
De naam Tapisco staat voor de combinatie van het Spaanse tapas en het portugese petiscos. Bij Tapisco kan je kiezen uit een heel scala aan deze kleine hapjes, geserveerd in een moderne uitvoering. Van een macaron van inktvis en tonijn tot een kopje zarzuela, overheerlijke soep van schaaldieren.
In het prachtige pand aan de Kneuterdijk heeft Michelinsterchef Marcel van der Kleijn (bekend van de restaurants Calla’s, Oogst en BIT) een prachtig restaurant neergezet. Met open keuken en sfeervolle zitjes. Een heerlijke plek om te genieten, van het eten, de wijn, het gezelschap en het goede leven!
Tapisco, Kneuterdijk 11
De Bonte Koe
Chocolaterie De Bonte Koe is gevestigd in een voormalige ‘vleeschhouwerij’ aan de Korte Poten. De koe van chocolade in de etalage is dan ook een kwinkslag naar dit verleden, net als de inrichting van de winkel.
De Bonte Koe heeft haar oorsprong in Schiedam maar heeft inmiddels ook een vestiging in Rotterdam en sinds kort in Den Haag. Iedere vestiging heeft ook haar eigen lokale product, in Den Haag is dat de hopjesreep, in Schiedam de reep met gin.
Laat je verleiden door de prachtige bonbons (die witte met het Franse roosje!) of de heerlijk gevulde bouchées. Wij proefden er o.a. heerlijke pure ongezoete chocolade en chocolademelk!
De Bonte Koe, Korte poten 54
Betjeman & Barton
Zeg je thee, dan zeg je Betjeman & Barton. In 1919 introduceerden twee Engelse heren de Engelse manier van theedrinken in Parijs. En inmiddels in meer dan 20 winkels over de hele wereld. Waarvan er eentje aan de chique Haagse Denneweg.
Zwart, geel, groen of wit. Uit China, Japan of India. Bij Betjeman & Barton koop je meer dan 180 soorten losse thee. Maar ook prachtige serviezen, allerlei accessoires en lekkernijen om te serveren bij de thee.
We kregen er een mini workshop groene thee. Erg lekker en leerzaam!
Betjeman & Barton, Denneweg 25C
De Vegetarische Slager/Restaurant De Vleesch lobby
Restaurant De Vleesch lobby is hét restaurant van De Vegetarische Slager. Wist je dat de producten van De Vegetarische Slager – ook wel ‘Butcher of the future’ genoemd – worden verkocht in 17 landen? En dat, op de visproducten na, alle producten vegan zijn?
In restaurant De Vleesch lobby kunnen ook de vleesliefhebbers ervaren dat ze niets hoeven te missen als ze vlees één of meerdere dagen in de week laten staan. Probeer eens het patatje stoofvleesch of – zoals wij deden – de naked chick burger. Heerlijk!
En wij hadden de eer om de primeur te proeven: de roockworst. Er is zeven jaar gewerkt aan dit product. En dan vooral om de juiste ‘knak’ in de worst te krijgen. Het velletje – normaal gemaakt van darm – is gemaakt uit algen. Zeker een keer proberen deze roockworst, die geserveerd wordt op een zomerstamppot met grove-mosterdjus.
Restaurant De Vleesch lobby, Hooikade 4
Restaurant Glaswerk
Deze hotspot lag iets uit de route van het centrum. Dus werden we door restaurant Glaswerk opgehaald met een prachtige sloep voor een heerlijke tocht door Den Haag naar de Binckhorst. Ik schreef al eerder over deze hotspot, en ook nu kan ik het niet genoeg benadrukken: ga hier eten. Chef Bas creëert met enorm passie en smaak een geweldige menukaart.
We proefden zijn signature dish, een steak tartare met zilveruitje gemarineerd in frambozenazijn en bietensap en een mayonaise van gerookte vanille olie, afgetopt met cress en geraspte eendenlever. Je weet letterlijk niet wat je proeft zo lekker!!
Restaurant Glaswerk, Fokkerkade 14
En met deze leuke en gezellige foodbloggers waren we op pad! Kende jij de hotspots van Den Haag al?
Zelf langs alle hotspots van Den Haag lopen? Op dit kaartje vind je de route en alle adressen!
Wat een ontzettend gave foodbloggerstour! Wat hebben jullie toch een hoop leuke dingen gedaan en een hoop lekkers gegeten. En dan natuurlijk in zo’n gezelschap. Zo te zien een geweldige dag!
We hebben inderdaad genoten. De volgende keer ben jij er wellicht ook bij?!
Als ik het qua werk/kids geregeld krijg, héél graag!