Onlangs was ik uitgenodigd voor het Grote Bloggersdiner georganiseerd door Mr. Goodiebag. Ik ga wel vaker naar evenementen georganiseerd door merken of pr-bureaus maar dit was echt zo’n avond waarop alles klopte en ik mezelf maar weer eens gelukkig prijs dat ik bij dit soort events aanwezig mag zijn!
Een onvergetelijke avond
Op een zonovergoten avond – de warmste dag van het jaar volgens mij – werd ik vanaf de Passenger Terminal in Amsterdam in een luxe Peugeot (met airco, halleluja) gebracht naar restaurant en golfbaan Naarderbos aan de Naardense plassen. Daar mochten we nog een balletje slaan op de golfbaan (mij niet gezien, veels te heet) om vervolgens aan te schuiven aan de prachtig gedekte tafels die uitkeken op het water.
Alle gangen, het wijn- én waterarrangement werden verzorgd door sponsoren, die met behulp van de beste chefkoks, een water- en wijnsommelier én een barista ware huzarenstukjes op tafel wisten te zetten!
Denk ondergaande zon, live vioolmuziek, aangenaam gezelschap, goede wijn en voortreffelijk eten…..een avond om niet te vergeten!
Oerhollands landschap
De eerste gang werd gesponsord door TerraSana en bestond uit een Japanse miso soep met shiitake paddenstoelen, Arame zeewier, boekweitnoodles en baby spinazie. Een heerlijk umami soepje waar de Mezzacorona Exclusivi Chardonnay fantastisch bij paste! Dit was ook meteen mijn favoriete wijn van deze avond, en is gewoon te koop bij Jumbo.
Tweede gang was gesponsord door Valess en bestond uit een filet a la minute gemarineerd in sesamolie en gember met een zomerstamppot met snijbonensalsa en een klompje van piccalilly. De vegetarische producten van Valess, gemaakt op basis van melk, inspireerde de kok tot dit Oerhollands landschapje. Is het geen plaatje?
Smaakexplosie!
Volgens de oprichter van Nederlands (!) ijsmerk Professor Grunschnabel is melk voor baby’s. Alle 20 smaken zijn daarom vegetarisch en 19 zelf ook veganistisch. Indrukwekkend, maar helemaal indrukwekkend was het gerecht dat de kok met deze heerlijke ijssoorten op tafel zette. Hoogtepunt van de avond was wat mij betreft dit tussengerecht van oester met een bolletje ‘Fresa del Habanero’ (aardbeienijs met Madam Jeanette pepers), een pittig Thais curry hapje met een bolletje Siam Horapa Coco ijs (ijs van versgebrande kokosrasp met Thaise basilicum, Laoswortel, citroenblad, limoensap), een spoom van wijn en ijs in een ijsglas gemaakt van lapsang souchon thee en tot spekkoek met Indian Winter (ijs met gember en Indiase specerijen) en Specu Special Spice (speculaas) ijs. De combinaties van hartig en zoet, pittig en fris, wat een smaak explosies.
Perfecte afsluiting van het grote bloggersdiner
Voor de vierde gang ging een kok aan de slag met Bolletje ontbijtcrackers Spelt Volkoren en maakte hiermee een ‘persillade’ bij de gegrilde makreel met knolselderijcreme, geglaceerde bospeen en pangritata. Een lekkere en origineel gerecht!
De vijfde gang, het dessert, werd geleverd door De Patissier. Deze mousse van Bourbon vanille met biologische framboos compote en witte grand cru chocolade zag er schitterend uit, smaakte ook heerlijk maar was naar mijn smaak iets te zoet.
Tot slot maakte de barista van J.J. Darboven een straffe espresso van Café Intención Ecológico bonen, de perfecte afsluiting van iedere maaltijd!
Met een goedgevulde goodiebag en bergen inspiratie ging ik huiswaarts. Zelfs na middernacht was het nog bloedheet in de trein, dus de flesjes Chaudfontaine fusion kwamen goed van pas! Bedankt Mr. Goodiebag en alle sponsoren voor deze fantastische avond!
Fotografie: Anneke Jager
Voor dit diner ben ik uitgenodigd door een PR-bureau. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Super leuk verhaal weer en wat ben je toch een boffert met dit soort uitjes.
Ik bof zeker, zal ik niet ontkennen! Dank je
Waaaauw wat ziet dit er fantastisch uit! Wat gaaf dat je hier naar toe mocht!
Hopelijk ben jij er een volgende keer ook bij Marijke!
Een geslaagd diner, zo te zien. Yummie, die dessertjes zien er fantastisch uit!
Prachtige foto’s en het klinkt awesome!!! Dat klompje! Te schattig! xoxo
Geweldig hè, dat klompje. Hoe zullen ze dat toch gemaakt hebben..?
Wauw, dit is gaaf! Wat leuk zeg dat jij hierbij aanwezig mocht zijn.
Gaaf hé. Ja ik prijs mezelf regelmatig gelukkig!