Hoewel ik als blogger natuurlijk vaak nieuwe gerechten maak, heb ik zo wel degelijk mijn favoriete gerechten. Die dan ook minstens 1 x per maand (of soms vaker) op tafel komen. Mijn 10 favoriete gerechten zijn een mengeling van de Italiaanse en de Aziatische keuken. En nog twee visgerechten en een hartige taart!
Mijn 10 favoriete gerechten
Spaghetti carbonara
De allerlekkerste at ik in Rome, en sinds die tijd heb ik geprobeerd het recept zo succesvol mogelijk na te maken. Met succes mag ik wel zeggen! Spaghetti carbonara is zo’n gerecht dat ik snel en makkelijk tevoorschijn tover, omdat ik de ingrediënten ervoor altijd wel in huis heb. En iedereen hier vindt het heerlijk! Ga naar het recept voor spaghetti carbonara.
Maleisische pulled beef
Ooit voor het eerst gegeten via Marleenkookt Ik was zo onder de indruk van dit gerecht dat ik haar heel brutaal om het recept heb gevraagd. En gelukkig ook gekregen. Zo rijk van smaak, echt verrukkelijk! Ga naar het recept voor Maleisische pulled beef.
Mosselen met roquefort
Mosselen maakte ik meestal standaard klaar, met wijn en groente. Op een zonnig terrasje in het Normandische Honfleur at ik voor het eerst mosselen met roquefort en ik was verkocht! De ideale combi van mijn favoriete blauwe kaas met mosselen. Lekker dippen met brood! Ga naar het recept voor mosselen met roquefort.
Mediterrane hartige taart
Als ik alleen de foto zie ga ik alweer watertanden! Deze mediterrane hartige taart maak je met o.a. lamsgehakt, kaneel, verse munt, tomaten en pijnboompitjes. Zowel warm als koud een heerlijke maaltijd! Ga naar het recept voor mediterrane hartige taart.
Spaghetti alle vongole
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit gerecht thuis niet zo heel vaak maak (vongole zijn best prijzig!) maar als het ergens op de kaart staat bestel ik het steevast! Dit gerecht smaakt gewoon naar vakantie! Ga naar het recept voor spaghetti alle vongole.
Butter chicken curry
Uit het kookboek van Ronald Giphart en zijn vrouw komt dit voortreffelijke recept voor butter chicken curry. Samen met versgebakken naan een van mijn zoon’s favoriete maaltijden. En die van mij! Ga naar het recept voor butter chicken curry.
Sliptong met bearnaisesaus
Nog zo’n gerecht dat ik meestal bestel wanneer we uit eten gaan. Maar ook thuis kun je genieten van een heerlijk gebakken visje met de allerlekkerste saus ooit! Ga naar het recept voor bearnaisesaus.
Pasta met verse truffel
Zo’n 1 a 2 keer per jaar neem ik voor mijzelf een verse zwarte truffel mee bij de groothandel (Sligro of Hanos). En dan verwen ik mijzelf met een goddelijke linguine met roomboter, verse zwarte truffel en Parmezaanse kaas. Meer heeft een mens niet nodig! Ga naar het recept voor pasta met verse truffel.
Orzo met tomaten
En vrij simpele eenpersoonsmaaltijd, waar ik desalniettemin altijd enorm van kan genieten. Orzo, tomaatjes, mascarpone en Parmezaanse kaas. Een heerlijke umami smaakbom die ook nog eens in 10 minuten klaar is. Ga naar het recept voor orzo met tomaten.
Pasta blauwe kaassaus en spekjes
En tot slot misschien wel mijn allerlievelings recept. En die staat geeneens op mijn blog!!! Ik eet dit denk ik al zo’n 35 jaar, minstens 1 x per 2 weken. Maak in de magnetron of een pannetje een saus van creme fraiche, Danish blue of gorgonzola en geraspte kaas. Alles een beetje naar eigen smaak. Uitgebakken spekjes erbij, en dan het liefst eten met fussili. Toch maar een keer uitwerken voor de blog?
Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete gerechten!