Terwijl je dit leest ben ik onderweg naar of al druk shoppend in Essen (Duitsland). Gezellig met mijn moeder twee dagen op pad. Kerstmarkten, glühwein, reibenkuchen, winkel in, winkel uit maar vooral gezellig kletsen en samen zijn. Hoe waardevol is het dat ik dit al meer dan 25 jaar met mijn moeder kan en mag doen? Ik hoop dat we nog vele jaren dit kerstuitstapje samen mogen maken. Maar vandaag kijk ik eerst even met jullie terug naar de novembermaand, my happy life november 2017. Waarin het me wonderwel goed lukte een stapje terug te doen en wat meer rust te pakken. Zodat ik helemaal opgeladen ben voor de razenddrukke maar oh zo gezellige decembermaand, the most wonderful time of the year!
Gekkenhuis op het werk en schattige cavia’s
Op mijn werk is het een gekkenhuis. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt aan een mobiele escaperoom die in november is gelanceerd. Hoe cool is dat, een eigen escaperoom op het werk? Als ik thuiskom ontspan ik graag even met onze lieve baby caviaatjes. Bodhi wilde zo graag een huisdier, dus hebben we na wat wikken en wegen twee allerschattigste cavia’s aangeschaft. Ze zijn zo’n 8 weken oud.
In de weekenden deden we weer een hoop leuke dingen. Carpe diem, of in ons geval carpe weekend! Zo gingen we een dagje naar het militair luchtmachtmuseum in Soesterberg en reden daarna nog even door naar de pyramide van Austerlitz. Echt jeugdsentiment, want als kind kwam ik daar wel vaker, o.a. voor het pretpark(je) bij de ingang. Grappig ook hoe dingen in je herinneringen vaak veel groter en indrukwekkender zijn.
Ook gingen we natuurlijk weer lekker veel uit eten, onze favoriete hobby!. Zoals voor de laatste keer bij The Fish Club die helaas zijn deuren in Kijkduin heeft gesloten. Wat aten we er weer fantastisch. Die Peking eend, die sushi! Maar vooral dat toetje. Zelden een dessert gegeten dat de naam (Chocolate Heaven) zo verdient. Twee aardewerken schalen op een mooi plateau, met in de ene schaal een gloeiendhete perfecte lavacake met een kern van vloeibare pure chocolade en in de andere schaal een witte chocolademousse met een kern van witte chocolade ijs. Terwijl ik het schrijf proef ik het weer….
Dat we museumfans zijn had je inmiddels wel door toch? Dus gingen we naar het onlangs geopende museum voor Communicatie in Den Haag, dat tegenwoordig Comm. heet. Na meer dan een jaar verbouwen is dit museum zeker een bezoek waard. Ik vond vooral deze fonopost uit 1931 indrukwekkend. Mensen konden met deze machine voor 52 cent (dat is tegenwoordig zo’n € 4,50) een plaatje van 2,5 minuut inspreken. Het plaatje kwam, samen met twee afspeelnaalden en een envelop uit het apparaat. Hoe romantisch moet het zijn geweest om een gesproken boodschap van je geliefde te ontvangen?
We waren uitgenodigd om te komen eten bij gastblogger, collega én vriendin Evita. En wat had ze heerlijk (Indisch) gekookt. Haar recept voor Kerrie Benggala eieren ga ik binnenkort maken en hier publiceren. Zo lekker!!
Op mijn beurt sloofde ik me weer uit voor een lunch met collega blogger Amina van Imfeelinggood. Zij is vrijwel gelijk met mij een webshop begonnen dus wat hebben we veel te bespreken als girlbosses onder elkaar 🙂 Ik maakte een heerlijk sushi taartje omdat ik weet dat ze dol op sushi is.
Hoewel we eigenlijk dit jaar iedere twee weken in een nieuw restaurant willen eten, zijn sommige restaurants zeker een tweede bezoek waard. Zoals Keniaans restaurant 3Stones, waar we weer heerlijk genoten van ‘The Big five’. En de geweldige cheesecake als toetje!
Maar ook thuis maakte we het gezellig. Met spelletjesavonden en het plaatsen van nieuwe deuren met glas, waardoor zowel de woonkamer als de gang veel lichter zijn geworden.
Webshop live en Siciliaans koken
Natuurlijk was het een hoogtepunt afgelopen maand dat de webshop live ging. Na een uur had ik al mijn eerste bestelling binnen. Joehoe, happy dance! De bestellingen druppelen nu zo langzaam binnen, en dat is goed. Het mag zijn tijd hebben, ik heb geen haast. En ik ben er nog steeds erg blij mee. Inmiddels zijn er alweer leuke nieuwe artikelen toegevoegd. Heb je de weekplanner memoblokjes al gezien. Of de donut washitape?
Door Nicoletta van La cucina del sole was ik uitgenodigd voor een Siciliaanse kookworkshop. Samen met collega Brigit heb ik die avond genoten van de gezellige Italiaanse chaos in de gezellige keuken en de zes gerechten die we z’n zestienen gemaakt hebben. O.a. bruschetta’s, arancini en cassata siciliana. Er komt nog een uitgebreid artikel met recepten online!
Met Evita was ik uitgenodigd bij Jamie’s Italian Den Haag om het kerstmenu te komen proeven. Wat hebben we ontzettend lekker gegeten, we zijn echt fan van Jamie’s Italian. Een uitgebreide review lees je binnenkort.
Foodpost
Nu de feestdagen er aan komen belt ook de postbode weer vaker aan. Het lijkt soms iedere dag feest met bonbons, chocoladeletters, (heel veel) kookboeken, een schitterend bordspel, hagelslag, notitieboekjes, romans en meer. Het is altijd weer een feestje om de pakketjes uit te pakken.
Ik geef overigens een groot deel van wat ik krijg ook weer weg. Soms via een winactie (deze week maar liefst twee, hier en hier!), maar ook aan familie, vrienden, buren of collega’s. Gedeelde vreugde is immers dubbele vreugde toch? En wat moet ik uiteindelijk met al die spullen? Ik probeer al een poosje te consuminderen/minimaliseren, maar dan had ik waarschijnlijk een andere hobby moeten kiezen.
Ik word altijd blij van perspakketjes zoals die hierboven. Hiermee kan ik bijvoorbeeld een pennenbakje knutselen van de prachtige AriZona Ice Tea flesjes. Hoe leuk!
Fifty before fifty
We zijn alweer op de helft beland van het jaar voordat ik 50 word… Hoe staat het met mijn fifty before fifty lijst? Nou, best aardig vind ik! Natuurlijk, in de categorie groots en meeslepend staat New York nog steeds op het verlanglijstje, maar ik heb nog een half jaar te gaan! Ik heb leuke ondergrondjes (nr. 41) gescoord voor productfotografie (zie bijvoorbeeld de ondergrond van het kookboek hierboven).
Ik probeerde de Hoftrammm te boeken voor Peter’s verjaardag maar die bleek helaas al volgeboekt tot en met januari! Wel kocht ik wederom een paar hoge hakken (33), ik heb de smaak te pakken! Er zijn nu 19 onderwerpen doorgestreept en 6 deels of in ‘proces’. Op de helft dus. Niet slecht toch voor de helft van het jaar?
December
December wordt zoals gezegd een drukke maand. Maar ik ga niet stressen hoor, ik geniet! Van ons shoptripje in Duitsland (we komen morgenavond weer terug). Van Sinterklaasavond komende dinsdag, wat we gezellig vieren, mét gedicht (want leuk) maar zonder surprises (vind ik niets aan). Woensdag komen twee (oud)collega’s eten en kook ik heerlijk Thais. Donderdag ga ik naar het HEMA kerstevent in Amsterdam en vrijdag zit ik al om 7 uur in de trein naar Utrecht voor het persontbijt op het Allerhande Kerstfestival. En dat is dan nog maar week 1. Gelukkig stappen we op 27 december in het vliegtuig om te genieten van de zon en natuur op La Palma. Ik heb er zin in!
Wat zijn jullie plan voor de decembermaand?
wat een leuke maand heb je gehad en je deuren met glas zijn gaaf zeg!!! ik ben ook erg benieuwd naar jaimy in den haag, lijkt mijn idd heerlijk om daar te eten 😀
Ik ben echt super blij met die deuren (en heel betaalbaar, bij Hornbach!)
Wat leuk en gezellig om dit te lezen. En wat een gezellige maand heb je achter de rug. Veel plezier met deze nieuwe maand maar weer.
Wat ben je toch een sprankelende vrouw, Anne-Marie!
Lief!