Het is alweer oktober, volop herfst, en dus ook al weer aftellen richting de feestdagen. Trein naar en hotel in Duitsland is al geboekt voor ons jaarlijkse kerstshoptripje, en ook over kerstrecepten wordt al druk nagedacht. Maar eerst blik ik nog even terug op my happy life september. Een heftig maandje, met maar liefst drie hoogtepunten. En daar tussendoor voelde ik me niet altijd even fantastisch. Maar hé, geen hoge pieken zonder diepe dalen toch?
My happy life september 2018
De maand begon goed met een culinaire boottocht op de Helena, het oudste nog varende zeilschip van Nederland. Ik nam gezellig Bodhi mee die net als ik dol is op mosselen! Een leuke en smakelijke avond in Rotterdam. En is dit geen prachtige foto van Bodhi, zo in de mooie avondzon? Hij vond het maar wat leuk om even de boot te mogen besturen.
Aardappelen
Qua events hield ik het – ondanks de vele uitnodigingen – wat rustiger deze maand, ik ging tenslotte al een week op persreis. Wel ging ik nog naar het Brabantse Erp, waar ik een gezellige middag doorbracht met collega foodbloggers in een prachtige tent middenop een enorm aardappelveld. En terwijl het in Den Haag nog stroomde van de regen was het in Erp prachtig weer en konden we buiten genieten van allerlei lekkere aardappelgerechtjes. Heb je het verhaal al gelezen over de geschiedenis én de toekomst van de aardappel?
Cyprus
Eén van de hoogtepunt deze maand was toch wel de persreis die ik maakte naar Cyprus. Nu weet ik hoe het voelt om een VIP te zijn! Ik ben daar zo ontzettend verwend en heb er zo veel leuke dingen meegemaakt. Het smaakt absoluut naar meer! Maar hoe heerlijk was het ook om op Schiphol weer mijn mannen in de armen te kunnen sluiten… Niet te vaak weg dus, maar hopelijk wel af en toe.
25 jaar in dienst
Het voelde niet echt als een hoogtepunt, maar het was er natuurlijk wel eentje. Deze maand was ik 25 jaar in dienst bij De Haagse Hogeschool. Er was koffie en taart en ik kreeg een leuk bedrag op mijn rekening gestort. Het is natuurlijk ook best een unicum, 25 jaar werken bij dezelfde werkgever.
Jackie, mijn leidinggevende (hierboven op de foto) nam mij nog gezellig mee uit eten bij Jamie’s Italian later die week.
Foodbloggerstour Den Haag
Zeker een hoogtepunt was de 2e foodbloggerstour Den Haag die ik samen met Marjolein organiseerde. Het heeft ons heel wat werk gekost maar wat was het weer de moeite waard. Een ontzettend geslaagde dag waarbij alles klopte: het weer, de gezellige mensen, de bedrijven die echt hun best hadden gedaan, het voortreffelijke eten en drinken, het boottochtje. Heb eigenlijk nu alweer zin om een volgende te organiseren!
We hadden voor iedereen een goodiebag geregeld – prachtig bedrukt door Happy Copy – en gevuld door alle deelnemende bedrijven Drie kookboeken, chocolade, wijn, thee, koeltas, mes, deegschraper, theedoek, voor ieder wat wils!
Op pad
En tussendoor gebeurde er natuurlijk ook nog van alles. Mijn lieve moeder was jarig en dat werd natuurlijk gevierd. We maakten een uitstapje naar de Hanos, een echte foodie heaven is deze horeca groothandel. Ik moet me altijd inhouden niet teveel te kopen en doe dat uiteindelijk toch. Heerlijke olie, gekleurde poedersuiker, een nieuwe smaak Baileys (strawberry & cream!), vodka, saké en Ibiza zout!
Ik kocht een planner van blogger Cynthia en ben daar dus echt heel blij mee. Het werkt erg fijn en overzichtelijk en kan er al mijn afspraken en to do’s goed in kwijt. Ik vind het persoonlijk veel lekkerder om met een papieren agenda te werken ipv een digitale. Jij?
Een van de afspraken in mijn planner was die met Ghislaine van Melman Communications. We spraken af bij Hop & Stork, altijd goed voor heerlijke koffie en gebak.
Afgelopen zaterdag organiseerde Debby weer een bloggers meet-up. We aten echt geweldig en veel (!) Italiaans eten bij Osteria Vicini in Rotterdam (Kralingen). Waaronder deze voortreffelijke arancini, ofwel risottobitterballen. Een recept hiervoor vind je ook op mijn blog. De review van deze heerlijke Osteria volgt later deze maand.
Post
De postbode kwam weer gezellig vaak langs. Met mooie boeken (over de Japanse keuken en de Amsterdame), een grote wereldkaart op canvas, Leizt boxen, de nieuwe Tony Chocolonely en deze maand lekker veel make-up: van blogger Serena kreeg ik een prachtige set make-up van Urban Decay en Anastacia als bedankje voor mijn recept op haar blog en van The Bodyshop maar liefst 7 nieuwe lippenstiften!!
Overgangsperikelen
Geen sexy onderwerp maar het hoort ook bij het leven: ik kom of ben waarschijnlijk in de overgang en heb daar best wel last van. Ik slaap slecht door, heb veel hoofdpijn en erger: behoorlijke stemmingswisselingen. Het huilen staat me soms nader dan het lachen en ik voel me soms behoorlijk down, zonder aanwijsbare redenen. Ik heb zo’n leuk leven maar toch…. Het gaat wel weer over, en je weet waar het vandaan komt, maar leuk is het niet. Als iemand nog goede tips heeft?
My happy life oktober
Voor oktober staan er weer een aantal leuke evenementen op de planning. Een wijnproeverij, twee keer een opening van een lunchroom/restaurant, een G&T night, het Better Health Event, een wildtour op de Veluwe…En dat zijn alleen nog maar de al geplande evenementen. En ik moet echt weer beginnen aan de recepten voor de feestdagen. Heb wel al hele leuke siliconen vormen gekocht voor Kerst.
Hoe was jouw september maand? En heb je nog leuke plannen voor oktober?
Wat een heerlijk overzicht! Leuke events en prachtige reis. Gaaf event had je georganiseerd! Ook ik heb liever een papieren agenda. Een Bullet Journal is mijn favoriet. Sterkte met de grote ‘O’! Geen tips helaas op dat gebied.
Wat een super leuke maand heb je weer gehad en weer heel leuk geschreven. Ik zit ook sinds een jaar of vier in de overgang en het is mij opgevallen dat opvliegers veel te maken hebben met mijn eet- en drinkgedrag. Als ik cola koffie en thee drink bijvoorbeel en pittig eten heb gegeten weet is zeker dat ik ’s nachts heel veel opvliegers krijg maar dat zal denk ik voor iedereen weer anders zijn.
Dank je wel Karin. Ik heb gelukkig (nog) geen last van opvliegers maar ik zal je tip in gedachte houden!