Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!
Zien (of dit keer ‘horen’)
In de podcast ‘Wat schenken we vandaag’ helpen Harold Harmersma en Esmee Langereis je kiezen uit de honderden verschillende flessen wit, rood en rosé in de supermarkt. In tien afleveringen van elk circa tien minuten krijg je wijnadvies voor veelvoorkomende momenten. Wijn voor bij de barbecue, een feestje of als cadeau. En je krijgt leuke wijnweetjes te horen zoals of een dure wijn beter dan een goedkope of wijn met een schroefdop wel lekker kan zijn.
Albert Heijn maakt deze podcast voor iedereen die wel wat meer zou willen weten over wijn. Je hoeft dus geen wijnkenner te zijn of een wijncursus gevolgd te hebben. De podcast is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen, zoals Spotify, iTunes, Apple podcast, Soundcloud en Sticher. Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.
Beleven
A.s. vrijdag – op 31 mei (de dag na Hemelvaart) openen 69 boerenfamilies hun staldeuren weer voor publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Een heerlijk dagje buiten! Toegang is gratis. Als je je inschrijft via de site maak je ook nog eens kans op 1 van de 10 insectenhuisjes van Natuurmonumenten!
Doen
Wat er is nu lekkerder dan uit eten gaan? Uit eten gaan op een zonnig terras op het strand! Bij Xiringuito (Catalaans voor ‘strandbar’) geniet je van een heerlijke Mediterrane kaart met invloeden uit Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk. Ik proefde er o.a. heerlijke ceviche, burrata met ham en uiencompote, garnalenkroketjes, albigondas en nog veel meer. Je kunt er ook ontbijten, lekker met je voetjes in het zand. Je vindt Xiringuito aan de Strandweg in Scheveningen.
Proeven
Den Haag heeft er weer een nieuwe hotspot bij: bij Vincenzo’s Osteria aan de Tasmanstraat 129 geven Vincenzo en Yaron een moderne twist aan Italiaanse klassiekers. Van de antipasti (die oesters met vinaigrette! Die polentafriet met taleggiodip!) tot de pasta’s (pappardelle met truffel!), alles smaakt even lekker. En ook al zat ik bomvol, de heerlijke tiramisu moest ik wel eten. En heel fijn: alle pasta’s zijn ook in halve porties te bestellen. Zo kun je nog meer proberen!
Kopen
(Wegwerp)plastic zorgt wereldwijd voor een enorm afvalprobleem. Hier kunnen we met elkaar iets aan doen, alle beetjes helpen. Dille & Kamille (geweldige winkel) heeft daarom de actie ‘mei plasticvrij’. Op de speciale webpagina vind je o.a. de mooiste, handigste en aantrekkelijkste alternatieven voor mei plasticvrij! Maar ook geven ze tips hoe je creatief moet zijn met de plastic flessen die je al hebt, hoe je zelf shampoo kunt maken en nog veel meer. Goed bezig!