Home » Saturday Six – the ‘culiperslunch’ edition!
madame cocos

Saturday Six – the ‘culiperslunch’ edition!

Onlangs bezocht ik de jaarlijkse culiperslunch en maakte daar kennis met bijzondere merken en uitgevers. In deze speciale Saturday Six editie licht ik er een aantal uit!

saturday six

Cheese pop

Cheese pop

Al sinds 2013 verkrijgbaar maar ik kende het dus niet! Daar is nu wel verandering in gekomen, ik blijf er van eten. Verrassend lekker deze gepofte kaasbolletjes (verkrijgbaar in Gouda en Emmentaler). Heerlijk bij een glas wijn. Of zo, uit het vuistje. Je blijft er van eten! Maar je kunt er ook prima mee aan de slag in de keuken. Op www.cheesepop.com ga je binnenkort dan ook steeds meer lekkere recepten zien.

madame cocos

DIY kokosballen van Madame Cocos

Ook zo’n fan van die verse kokosballen die je vaak tegen komt op foodtruckfestivals? Zoek niet langer, want Madame Cocos heeft het! Coconutpastry in een emmer, waarmee je in een handomdraai zelf heerlijke verse kokosballen bakt. In de smaken naturel, pure chocolade, witte chocolade of rum/rozijnen. Ik bakte ze afgelopen weekend en ze smaakten fantastisch! Bestel ze online op www.madamecocos.nl

Valderrama

Valderrama olie

 Een van de lekkerste dingen die ik tijdens de culiperslunch proefde was de kaffir limoen olie van Valderrama. Deze olijfolie komt uit de oriental collection en zijn gemaakt door een proces van maceratie. Zonder additieven, aroma’s of essences. Aan de olie worden alleen pure ingredienten toegevoegd die na een aantal dagen van maceratie (koude extractie) er weer worden uitgefilterd. Je weet niet wat je proeft zo lekker! Shop online op  https://www.valderrama.nl/online-olijfoliewinkel/

maldon zout

Maldon zout

Ik ben dol op zout! Maldon zout bestaat ui prachtige piramidevormige kristallen. De zoutvlokken worden in het familiebedrijf al sinds 1882 gewonnen aan de Engelse kust bij Maldon, in het graafschap Essex. Het fijne van dit zout is dat je het tussen je vingers kunt verkruimelen of zo over een gerecht kunt strooien voor een extra bite. Heerlijk op een broodje avocado!

maldon zeezout

Op de beurs kreeg ik deze twee kleine blikjes (met o.a. gerookt zeezout) die je altijd bij je kunt steken. Mijn eigen zout, hoe cool kun je het hebben?

Asian chef

Asian chef sperziebonen met woksaus

Makkelijk en lekker, wat wil je nog meer. Deze set Asian chef sperziebonen met woksaus is verkrijgbaar in drie smaken: sajoer, curry-cocos en char siu. Eenvoudig klaar te maken in de wok binnen 15 minuten. Thuis uitgebreid getest en door iedereen lekker bevonden. Ik heb ze al zien liggen in ‘mijn’ Hoogvliet supermarkt voor 2,69.

Bananenboek

Bananenboek

Ik moet wat bekennen: ik lust dus geen bananen. Of producten waar bananen in verwerkt zitten. Stom hè. Van kinds af aan al. Maar ik weet dat ik één van de weinigen ben dus ik ga jullie dit mooie boek van mijn favoriete uitgeverij Loopvis niet onthouden. Voor het bananenboek bedacht Kim Waninge recepten voor elk moment van de dag. Van ontbijt en tussendoortjes tot lunch, diner en zelfs cocktails! Kortom: vanaf nu kunnen bananen de hele dag door. Want er is zoveel meer mogelijk dan een smoothie of bananenbrood. En heel sympathiek: van ieder verkocht boek gaat er 1 euro naar het Wereldnatuurfonds voor de adoptie van een gorilla of orang-oetan

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Wat apart Anne Marie die kaasbolletjes ook nog nooit van gehoord of gezien. Heb jij ze al ergens in een winkel gezien? Die sperziebonen met woksaus had ik ook al zien liggen bij ons in de supermarkt . Maar ja die saus erbij hé zou dat best wel willen proberen maar ik hou niet van al te pittige sausen. Welke kan je me aanbevelen.?

    • Die kaasbolletjes verkopen ze in ieder geval bij mij bij de Hoogvliet, liggen daar bij de verse kaas. De sauzen zijn zeker niet te pittig hoor. Misschien is de char sieuw het beste om te proberen (zoet zuur)

  2. Ik maak die cocos bollen tegenwoordig zelf! Volgens mij had ik t recept van jou site? Nou ga ik even zoeken naar scones. Volgens mij had jij die ook ergens staan.

    • Haha, dat klopt helemaal. Is ook meer voor de wat luiere bakkers onder ons hè. En scones heb ik zeker staan, favoriet hier in huis! Benieuwd of het gesmaakt heeft!

  3. ooh dat zout moet ik hebben!!!! hier nog een zout smoel 😀 en die spercieboontjes wok ga ik morgen even naar kijken want dat wil ik wel proberen aangezien ik gek ben op spercieboontjes!!

  4. Dat ben ik weer allemaal misgelopen! De kokosballen van madam Cocos zijn heerlijk maar thuis maak ik ze altijd zelf. Easy peasy! Die blikjes Maldonzout zijn zeker handig voor onderweg. Ik ben gek op deze Engelse zoutvlokken. Leuk overzicht weer!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*