Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!
Zien
Wat als beroemde regisseurs foodvideo’s zouden maken? Op het Youtube account van David Ma krijg je een idee hoe dat er uit zou zien! Van de spaghetti meatballs van Quintin Tarantino tot de wafels van Michael Bay. Vooral prachtig gemaakt vind ik bovenstaande video voor s’mores, geïnspireerd door regisseur Wes Anderson (Hotel Budapest).
Beleven
Wat ooit als ééndaags evenement is begonnen, is uitgegroeid tot Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival. Dit jaar viert de Wereldhavendagen (1 t/m 3 september) in Rotterdam haar 40e editie! Een leuk dagje uit voor het hele gezin. Er valt er van alles te doen en beleven. Van demonstraties van politie en brandweer tot vuurwerk en een optreden van Level 42 op zaterdagavond. Het uitgebreide programma vind je op de site
Doen
Alleen nog dit weekend kun je een bezoek brengen aan de unieke expositie ‘100 jaar design op tafel, een tentoonstelling van hoogtepunten uit het Nederlandse serviesontwerp sinds 1900.
Tijdens de expositieperiode tonen bijna 70 winkels in de Utrechtse binnenstad prachtig oud of nieuw serviesgoed in winkel of etalage. Er zijn drie routes uitgezet die langs al het serviesgoed voeren. Ze beginnen en eindigen allemaal bij de tentoonstelling 100 jaar design op tafel in de Witte Lely aan de Oudegracht en kunnen worden uitgeprint of gedownload op je smartphone.
Kopen
Geniaal! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik deze HEMA popcorn met tompouce smaak zag. Het beste van twee werelden in een mooie koker van 120 gram. Ik heb het nog niet geproefd maar dat gaat zeker gebeuren. Een bus kost € 2,75 maar de komende twee weken betaal je in de ‘stapelweken’ slechts € 5,00 voor twee bussen. Online en in de winkel. Door de mooie koker ook heel leuk om cadeau te geven!
Proeven
Vrijwel ieder jaar krijgt de menukaart van Bagels & Beans een make-over. Sinds deze maand kunnen gasten o.a. genieten van de beestachtig lekkere Bugs Bagel met sprinkhaan, krekel en meelworm.
De Bugs Bagel is een samenwerking met Jimini’s, dat eetbare insectensoorten kweekt en verwerkt. Samen met Bagels & Beans ontwikkelden ze een bageltopping met krekels, meelwormen en een mix van geselecteerde kruiden. Het geheel wordt geserveerd met een sprinkhaan als garnering. En waarom ook niet? Ongeveer twee miljard mensen ter wereld eten dagelijks insecten. Ga jij ‘m proberen?
Lezen
In haar nieuwe boek Basics to Brilliance deelt fenomeen Donna Hay haar beste basisrecepten. En bij elk basisgerecht worden variaties gegeven, zodat je eenvoudig je repertoire kunt uitbreiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. En zet je spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel!
Niet goedkoop (€ 35,00) wel een waardevolle aanvulling op je kookboekencollectie! En hardcover, ook altijd fijn. Reserveer nu vast een exemplaar, vanaf 11 september in de winkel.
Wauw, die S’Mores video is echt pure ontspanning. De popcorn weet ik niet zo hoor, maar misschien is die wel gewoon heel lekker, maar hij klinkt zo zoet.
De nieuwe menukaart van Bagels wil ik ook zeker nog eens gaan uitproberen. Al heb ik her en der al wel wat meer plaatjes van de insecten gezien en ik moet zeggen; het schikt me een beetje af. MIsschien zou ik het makkelijker vinden als ze in een burger verwerkt waren ofzo, want op zich ben ik er niet op tegen. Alleen die pootjes…brr… Heb jij het al geproefd?
Leuk een nieuw kookboek van Donna Hay! Daar ga ik naar uitkijken.
Nee, ik heb ‘m nog niet geproefd. Maar wel in Thailand sprinkhaan en wormen gegeten. Niet echt fan…